Osim: Najveći problem Hrvata je što su kvalitetniji od Japana i Australije

Osim: Najveći problem Hrvata je što su kvalitetniji od Japana i Australije

UGLEDNI nogometni stručnjak Ivica Osim, koji živi i radi u Japanu, je u razgovoru za srpski Blic otkrio svoja predviđanja za predstojeće Svjetsko prvenstvo, koje će se održati na ljeto u Njemačkoj.

Iako je većina razgovora Osima i novinara Blica protekla u analizi šansi reprezentacije SiCG da prođe "skupinu smrti", u kojoj se osim SiCG nalaze Argentina, Obala Bjelokosti i Nizozemska, potkraj intervjua na red je došla i Hrvatska.

"Problem Hrvata je što su na papiru, uz izuzetak Brazila, najkvalitetniji u toj grupi, koja je daleko lakša od one koju su dobili Srbi, pa će biti baš nesretni ako ne prođu dalje." - ustvrdio je Osim, pa dodao: "Moraju biti jako oprezni, Australija sa Guusom Hiddinkom na klupi može puno, igra na kartu svojih osam nogometaša koji zanat peku na Starom kontinentu, zdravo razmišljaju, jaki su fizički, i kad pomiješaju svoj i europski stil lako mogu do druge pozicije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Japanci razmišljaju korektno, još ispituju teren, oprezni su i ne prijete protivnicima, iako više nisu autsajderi. Poštuju druge, jer znaju koliko mogu, i to je najbolji put. Mogu napraviti korak unazad a da im pritom nitko neće zamjeriti. Odlikuje ih trka, kolektiv, pokretljivost, pod velikim su utjecajem Brazilaca." - kazao je Osim.

Upitan u šansama SiCG u "skupini smrti", koja izgleda zaista zastrašujuće, Osim je odgovorio: "Od "Plavih" se ništa ne očekuje, što je dobro. U onakvoj grupi se od njih ne može tražiti prolaz u osminu finala, pa baš zato što je tako, postoji velika šansa i izazov. U svakoj grupi su po dva favorita, a moj prijatelj Ilija Petković dobio je najtežu."

"Igrači ne bi trebali čitati novine, a ne bi trebali ni biti suludi optimisti, neka budu logični, jer i veliki od deset utakmica jednu izgube, a u devet pobijede. Nije tolika razlika u kvaliteti da SiCG ne može svladati Argentinu ili Nizozemski. Petko razmišlja slično meni, zasniva igru na dobroj defanzivi, "Plavi" su tu vrlo jaki, a poznato je da je najbolja ofanziva - obrana. Lakše je kad teško primaš golove, imaš sigurnost ispred golmana." - zaključio je Osim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara