Otvoreno svjetsko prvenstvo rukometašica

SVEČANOŠĆU u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) večeras je otvoreno 16. Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene koje će se od 2. do 14. prosinca održavati u šest hrvatskih gradova..

Počasni pokrovitelj prvenstva predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić kazao je kako je ovo prema svim elementima najveća ikada održana sportska manifestacija u Hrvatskoj. To je, nastavio je, ujedno velika prigoda da se pokažemo svijetu ne samo sportski nego i organizacijski, onako kako mi to znamo i kako smo do sada organizirali velike sportske događaje - prigoda koju ne smijemo i nećemo propustiti, jer ovo će, vjerujem, kazao je predsjednik Mesić, biti najbolje do sada organizirano svjetsko prvenstvo u rukometu. Nakon što su nam hrvatski rukometaši podarili veliku radost svjetskog trona, na redu su i rukometašice da nam to isto priušte, no, ako ne uspiju, poručio je predsjednik, bit ćemo ponosno na ono što su ostvarile u susretima s 24 najbolje svjetske izabrane vrste. Sportašima je na kraju zaželio fer i sportsku igru i da pobjedi najbolji, "a najviše uspjeha želim, naravno, našim sportašicama".

Predsjednik organizacijskog odbora 16. Svjetskog rukometnog prvenstva za žene Željko Kavran poželio je rukometašicama i njihovu izborniku Željku Tomcu osvajanje barem petog mjesta radi kvalifikacija na Olimpijske igre, no, dodao je, vjerujem da ćete ostvariti puno više od toga. Na svečanosti su bili i predsjednik Svjetske rukometne federacije dr. Hasan Moustafa i Europske federacije Staffan Houlquist, a poseban pozdrav s pozornice natjecateljicama je uputio i izbornik hrvatske muške rukometne vrste Lino Červar.

Rukometašicama su pjesmom sreću poželjeli Oliver Dragojević, Goran Karan, Jelena Radan, Željko Krušlin - Kruška i Vokalisti Salone.

Hrvatske rukometašice prvi susret u kvalifikacijama skupine "A" imaju već sutra protiv Brazila u 18 sati, a najatraktivniji susret, kako se očekuje, bit će protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore u četvrtak. U skupini "A" očekuju ih još i Australija, Francuska i Španjolska. Za prolaz u drugi krug potreban je plasman među prva tri mjesta. Kvalifikacijski susreti prvog kruga igraju se osim u Splitu, u Karlovcu, Čakovcu i Poreču, a Zagreb i Rijeka ugostit će drugi krug i završnicu prvenstva.

(Hina) dstr dl(Hina)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara