Overeem danas u Londonu radi testove na steroide, Komisija mu ne vjeruje!

Foto: AFP

ALISTAIR OVEREEM će danas stići u London kako bi obavio doping test koji mu je naložila Atletska Komisija Nevade i bez kojeg neće moći nastupiti na meču protiv Brocka Lesnara 31. prosinca na UFC-u 141 u Las Vegasu. Overeem je, čini se, vješto izbjegavao odraditi krvni test i test urina, a zadnjih mjesec dana se preselio u Amsterdam gdje je mislio da je američkoj Komisiji nedohvatljiv. Nakon jučerašnjeg telefonskog saslušanja pred Komisijom i njezinim čelnikom Keithom Kizerom, The Reemu je naloženo sljedeće: "U naredna 72 sata mora napraviti test na steroide u neovisnom laboratoriju. Čim stigne u SAD mora napraviti test na steroide prije borbe s Lesnarom. U narednih šest mjeseci mora napraviti nekoliko testova na vlastiti trošak."


Overeem će danas odraditi prvu stavku, a UFC se nada da će testovi pokazati da je Overeem čist i da će moći nastupiti protiv Brocka Lesnara koji bi po svemu sudeći mogao srušiti sve PPV rekorde. Oglasio se i direktor Atletske Komisije Nevade, Keith Kizer, koji “ne puši” Overeemovu priču o bolesnoj majci. "Ono što me smeta jest da mi nitko nije rekao do ponedjeljka da je Alistair otišao u Nizozemsku još u utorak. To ne bi promijenilo ništa kada je u pitanju testiranje, no bilo bi lijepo znati. Ovaj put se izvukao bez posljedica, no mislim da nije slučajnost da se majka gospodina Overeema razboljela baš tada i da je on samo nekoliko sati nakon mog telefonskog poziva napustio zemlju avionom. Činjenice mi kažu da se ne moram previše igrati detektiva, no glavna stvar je da se on sada testira, a kako ćemo dalje, vidjet ćemo."

"Imali smo i prije slične slučajeve. Sjetite se legendarnog slučaja s Mannyjem Pacquiaom. U različitim zemljama vladaju različita pravila. Recimo u Nizozemskoj, i mi smo to provjerili, ne možeš samo otići u laboratorij i tražiti da te testiraju. Moraš to obaviti preko doktora. Čak niti u SAD-u, u nekim državama ne možeš otići u laboratorij i reći da želiš testirati svoj urin. U Velikoj Britaniji je situacija puno bolja i zato smo mu naložili da ode tamo i odradi testove u toj zemlji", zaključio je Kizer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara