Ovo su sportaši koji će predstavljati Hrvatsku u Riju

Ovo su sportaši koji će predstavljati Hrvatsku u Riju

Foto: Guliver Image/Getty Images

XXXI. Olimpijske igre u Rio de Janeiru pred vratima su. Svečano otvorenje otvorenje bit će održano 5. kolovoza, a zatvaranje je na rasporedu 21. kolovoza na stadionu Maracanã.
 
Hrvatska je na Ljetnim igrama od osamostaljenja nastupila šest puta, a kao samostalna država na najvećoj svjetskoj pozornici pojavila se u Barceloni 1992., kad je osvojila tri medalje – veliko košarkaško srebro u sad već mitskom dvoboju s originalnim Dream Teamom te dvije bronce u tenisu (Goran Ivanišević u pojedinačnoj konkurenciji i par Ivanišević – Prpić u igri parova).
 
Ukupno, u šest dosadašnjih nastupa Hrvatska je na Ljetnim igrama osvojila 23 odličja – šest zlata, sedam srebra i deset bronci.
 
Igre u Londonu prije četiri godine bile su daleko najuspješnije za hrvatske sportaše, i po broju osvojenih medalja (šest) i po broju zlata (tri), a hrvatska delegacija u Rio odlazi s velikim očekivanjima i velike su šanse da rekordni London postane prošlost.
 
Ispraćaj hrvatske delegacije je u četvrtak 28 srpnja u 11:30 u hotelu Panorama u Zagrebu, a okvirni raspored prije polijetanja za Brazil je sljedeći:
 
- 11:30  početak službenog dijela ispraćaja delegacije
 
- predstavljanje službene odjeće delegacije
 
- predstavljanje mobilne aplikacije OI Rio 2016
 
- govor predsjednika HOO-a
 
- govor stjegonoše Josipa Pavića
 
- 11:45 do 12:30  - izjave za medije i fotografiranje
 
Ovo su sportaši koji će predstavljati Hrvatsku u Riju:
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara