Owen i Gerrard: Nećemo se boriti za McClarenov ostanak

ENGLESKI reprezentativci brzo su opovrgnuli navode kako će od Engleskog nogometnog saveza (FA) tražiti milost za Stevea McClarena, ne uspije li im plasirati se na Europsko nogometno prvenstvo, koji su se pojavili u nekim engleskim medijima.

"Nikad nisam čuo da je skupina igrača otišla predsjedniku saveza i tražila da izbornik ostane. Nijedan suigrač nije mi rekao da je tako nešto u planu", prenosi izjavu napadača Michaela Owena tabloid The Sun.

Prema ranijim navodima, kapetan reprezentacije John Terry bio bi na čelu grupe iskusnih reprezentativaca koji bi od FA-a tražili McClarenov ostanak na poziciji engleskog izbornika u slučaju (sve izglednijeg) neuspjeha Engleske u kvalifikacijama.

"Nije bilo nikakvog sastanka igrača i nismo uopće razgovarali o tome. Jasno je da ne ovisi o igračima što će se dogoditi menadžeru",  opovrgnuo je takve najave veznjak Steven Gerrard, a potom se osvrnuo na predstojeće utakmice protiv Austrije i Hrvatske.

"McClaren ne traži isprike, zna da se moramo kvalificirati"

"Važno je da nastavimo igrati dobar nogomet i ne brinemo se oko toga hoće li doći do promjene trenera. Ako me pitate podupirem li McClarena, odgovor je - da. Vjerovao je u mene od prvog dana i najmanje što mogu napraviti jest poduprijeti njega", izjavio je Gerrard.

I Michael Owen tvrdi da vjeruje u McClarena: "Mislim da ne traži isprike. Ne uspijemo li se kvalificirati, bit će prvi koji će dignuti ruku i priznati da smo trebali proći. Svi ćemo to napraviti. Ali još je prerano za to, u subotu ćemo znati više".

Izbori li Hrvatska u subotu barem bod protiv Makedonije, a Rusija pobijedi Izrael, Englezi praktički ostaju bez šanse za plasman na Euro. Morali bi se tada nadati da će Andora iznenaditi Rusiju, što je scenarij koji bi se vjerojatno mogao dogoditi samo u SF filmovima.

Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara