Pankracije Barać potpisao za KK Zagreb: Sretan sam što sam se vratio u Hrvatsku

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: eZadar

NAKON godine provedene u redovima belgijskog Charleroija, bivši igrač Zadra Pankracije Barać u utorak je potpisao ugovor s KK Zagrebom.

Barać je napustio Charleroi zbog loše finacijske situacij u klubu, iako je imao još godinu dana ugovora, te je od utorka službeno član Zagreba. Već je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, te se pogotovo protiv Slavonskog Broda, nametnuo kao pojačanje. U toj je utakmici postigao 17 koševa.

"Drago mi je da sam se vratio u Hrvatsku. Otišao sam iz Belgije jer nisam želio pristati na drastično smanjenje ugovora. Nadam se uspješnoj sezoni s novim klubom", rekao nam je Pankracije Barać nakon što je transfer postao služben. U Charleroiju kod trenera Dražena Anzulovića u prosjeku je zabijao 5.1 koševa uz 1.2 skokova i jednu asistenciju.

Prije odlaska u Belgiju četiri sezone je proveo kao član Zadra, a bio je jedan od najvažnijih igrača kod osvajanja naslova prvenstva Hrvatske u 2005 i 2007. godine. Sa Zadrom je osvojio i tri kupa Krešimir Ćosić (2004/05, 2005/06, 2006/07).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara