Pele: Ni ja ne bih zvao Pata i Ronaldinha u reprezentaciju

Pele: Ni ja ne bih zvao Pata i Ronaldinha u reprezentaciju

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

BRAZILSKA i svjetska nogometna legenda Pele stao je u obranu Dunge, aktualnog izbornika brazilske reprezentacije, odnosno njegove odluke da s popisa izostavi zvijezde kao što su Ronaldinho, Pato i Ronaldo.

Selecao je u utorak u pripremnoj utakmici protiv Republike Irske slavio 2:0 na Arsenalovom stadionu Emirates u Londonu, no niti ta pobjeda nije razuvjerila brazilski puk koji smatra da se na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku moraju voditi zvijezde momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima sam dao priliku da dokažu vrijednost na terenu. Pato i Ronaldinho to su imali priliku učiniti na Olimpijskim igrama", rekao je Dunga pa dobio bezrezervnu podršku od slavnog sunarodnjaka Pelea: "Trenutačno nije vrijeme za njih, a i Dunga je taj koji odlučuje koga će zvati. Uostalom nogometni navijači su ti koji kritiziraju Ronaldinhovu formu, ne izbornik."

Ipak, vrata reprezentacije nisu Patu i Ronaldinhu zauvijek zatvorena, barem izbornik to nikada nije precizno izjavio.

"Vrijeme istječe i brzo će stići vrijeme za slaganje konačnog popisa za Mundijal. Vidjet ćemo kako pojedinci igraju prije no što donesemo konačnu odluku", zaključio je Dunga ipak ponudivši nadu pojedincima koje je izostavljao iz posljednjih utakmica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara