Petrić siguran, Kalinić i Pranjić na tankom ledu

SLAVEN BILIĆ naučio je tijekom svog mandata i na puno gora izvješća liječničke službe. Zato nije nimalo čudno da će jedini Hrvat bez pogleda na popis privremeno nedostupnih pokucati u drvo i u svom stilu izjaviti: "Dobro je to".

U kultnoj slovenskoj bazi u ponedjeljak rano ujutro prisutni su bili tek Dinamovi reprezentativci, dio njemačke garde (Šimunić, Vranješ) i Jerko Leko. Prije treninga koji je zakazan vrlo rano, u 14.30 (u slovenskom kampu naši se, naime, moraju odviknuti od svjetla reflektora), pojavili su se još i Dario Šimić, Vedran Runje, te preko frankfurtske veze ostatak bundesligaša (braća Kovač, Rakitić i Olić) no s najviše se nestrpljenja svakako iščekuju nalazi iz zagrebačke klinike Medikol koja surađuje s Vatrenima i gdje u trenutku dok ovo pišemo borave Nikola Kalinić, Danijel Pranjić i Mladen Petrić.

Mladi je Hajdukov napadač načeo kolateralni ligament koljena još u Zaprešiću, kada je nakon kontakta s vratarom Tomislavom Vranjićem zaradio i žuti karton zbog simulacije. Liječnik Jurica Rakić priča nam da je Kale nezgodno doskočio tijekom parade s Međimurjem ove subote, a bol je priznao tek u avionu iz Splita za Zagreb. Mladen Petrić ima simptome potresa mozga nakon sudara s igračem Frankfurta, ali izbornik Bilić, kao i naša liječnička služba tvrde da će do srijede Borussijin napadač biti u punom pogonu. O ozbiljnosti ozljede Danijela Pranjića također će se puno više znati nakon magnetske rezonance, dok nastup Darija Srne nitko ne dovodi u pitanje. Upitno je samo hoće li nastupiti s longetom na ruci ili bez nje.

"Tek sutra odradit ćemo kompletni trening. Drago nam je da je Dudu oslobođen utakmice s Readingom, pa će nam se pridružiti u toku dana. Stanje je dobro, bolje nego prije. Petrić praktički već može trenirati, dok su Pranjić i Kalinić pod upitnikom. Imamo, naravno, plan B za svaku varijantu. A pokaže li se da netko od ovih s popisa neće moći, danas neće biti novih poziva." - reagirao je Bilić, otklonivši mogućnost da bi Marija Mandžukića mogao preoteti Draženu Ladiću, koji je također danas okupio svoje momke uoči krucijalnih susreta s Grčkom i Azerbejdžanom za odlazak na EP 2009.

Osvrnuo se izbornik kratko i na zanimljivu konstataciju o nezgodnom terminu treninga, obzirom da se utakmica u Skoplju igra navečer, a vježbanje je svakodnevno zakazano za 14.30...

"Tako je nogometašima cijeli život. Navikli su u klubovima, gdje većinom treniraju ujutro, a utakmice igraju u popodnevnim satima. Pa i Liga prvaka se igra u 20.45, a ekipe samo dan prije utakmice treniraju u tom terminu. Istina, dok sam bio trener u Hajduku prakticirao sam trening u vrijeme utakmice, ali dolje smo imali reflektore. No, sve nas to neće poremetiti prije Skoplja." - dodao je izbornik.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara