Phelps: Olimpijske igre u Londonu bit će moje posljednje

Phelps: Olimpijske igre u Londonu bit će moje posljednje

Totalsport
Foto: AFP

AMERIČKI 24 -godišnji plivač Michael Phelps, četrnaesterostruki olimpijski pobjednik, nalazi se trenutno u Vancouveru gdje je u četvrtak nazočio pobjedi hokejaša SAD-a protiv Norveške (6:1) na Zimskim olimpijskim igrama.

U razgovoru za tamošnje medije Phelps je pomalo šokantno najavio da će Olimpijske igre u Londonu 2012. godine biti njegove posljednje iako će mu u trenutku nastupa biti tek 27 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakleo sam se sam sebi da neću plivati kada budem stariji od 30 godina i imam se namjeru toga držati", rekao je Phelps, uz dodatak da u Londonu nema namjeru nastupiti u osam disciplina, kao što je to učinio u Pekingu 2008. godine.

"Plivanje će u Londonu ponovno biti plivanje, neće se pričati o tome tko je nosio koje odijelo. Bit će zanimljivo vidjeti tko želi raditi kako bi ostao na vrhu", dodao je Phelps aludirajući na odluku FINA-e o zabrani skupocjenih poliuretanskih odijela koja su plivačima omogućavala bolje rezultate. "Broj utrka u kojima ću nastupiti? Ne znam, ali mogu reći da ih sigurno neće biti osam."

Prije dvije godine na Igrama u Pekingu Phelps je bio jedna od najvećih zvijezda, osvojio je osam zlatnih medalja, čime je srušio rekord svog starijeg sunarodnjaka Marka Spitza koji je 1972. u Münchenu oko vrata stavio sedam zlata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara