Phelps srušio svjetski rekord u običnom odijelu

Phelps srušio svjetski rekord u običnom odijelu

Totalsport
Foto: AFP

NAVIKAMA pobjeđivanja i rušenja svjetskih rekorda američki se plivač Michael Phelps vratio u nedjelju, natječući se u prirodnome, tekstilnom odijelu.

U Annapolisu je 24-godišnji Amerikanac pobijedio u utrci na 200 jardi leptirovim načinom u kratkom bazenu, koja je plivana za Prvenstvo Savezne države Maryland. Dionicu je otplivao za minutu, 39 sekundi i 65 stotinki, čime je za pet stotinki sekunde popravio vlastiti svjetski rekord otplivan prije točno četiri godine (3. ožujka 2006. godine) u teksaškom Austinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetski će rekord, s obzirom na to da je plivan u jardima, biti priznat samo za područje Sjedinjenih Država, i to nakon što ga Američki plivački savez potvrdi.

"Nisam još uvijek u svom najboljem stanju, ali ovo mi vrijeme pokazuje da uz daljnje treniranje mogu postati još brži", rekao je vlasnik 14 zlatnih olimpijskih medalja, po čemu je najuspješniji olimpijac svih vremena.

Na 200 metara leptirovim načinom Phelps je zlatne medalje osvajao na dvojima prošlim Olimpijskim igrama, u Ateni i Pekingu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara