Pilić: Mogu biti Goranov asistent

NIKOLA PILIĆ govori o tome kako je s izborničke klupe bilo pratiti finalne mečeve, o čemu je razmišljao te najavljuje kako će Ivanišević postati novi izbornik.

Pilić nakon svojeg četvrtog osvojenog Davis Cupa nije došao u Zagreb, već je otputovao kući u Müenchen.

"Nisam čovjek od velikih proslava. Je, drukčiji sam, dovoljna mi je čaša vina. I ono što nosim u sebi." - kazao je naš teniski izbornik, a prenose Sportske novosti.

Piliću je najteže bilo u nedjelju. Ljubičić nije mogao okrenuti vrat, a dobra vijest je bila da Karlo Beck neće igrati. Tada, po Pilićevim riječima bilo bi mnogo teže.

"Sreća je Beck, s Beckom bi bilo teže, ali to je njihov problem, mučila me i pretjerana samouvjerenost Ljube oko meča s Hrbatyem. Ne mogu reći da sam bio negativa, ali zabrinut svejedno." - kazao je Pilić koji je Maria stavio kao drugog igrača iako na treninzima nije bio najbolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerovao sam u momčad koja nas je dovela do finala i Bog je htio da na kraju Mario odluči. Realno, nakon prvog dana nisam očekivao više od 1:1, ali nisam razmišljao o promjeni." - rekao je hrvatski izbornik.

"Ljubičić je tjednima igrao u 6. brzini. U nedjelju je mogao samo u petoj. Od svih tableta, injekcije koju je dobio zbog vrata. Na kraju drugog seta je bio u banani, iako se borio, borio se kao lav. Kaže mi, ne mogu, tresu mi se noge. Nije mogao normalno servirati, ni baciti loptu. Inače, nikad ne bi napravio toliko duplih. To nije njegov način i stil. Kažem mu "Ispruži ruku", a odgovor je uvijek bio isti "Ne mogu". Bilo mu je teško, užasno teško jer je htio odlučiti kao što je napravio u prethodna tri susreta. Bio je najsretniji čovjek kada je Mario osvojio treći bod." - rekao je Pilić.

Nakon četiri osvojena Davis Cupa Nikola Pilić uskoro će svoju izborničku poziciju prepustiti Goranu Ivaniševiću. Kaže kako ga visoko pozicionirani ljudi u sportu traže da ostane.

"Sve će biti jasno za dva, tri tjedna. Do kraja godine. Uvijek sam govorio da je Goran moj prirodni naslijednik. On zna tenis. I meni uoće neće biti problem maknuti se s klupe u prvi red iza. Spreman sam biti asistent i savjetnik izbornika Gorana. Spreman sam i razgovarati i ponuditi mišljenje, a Goranova će uvijek biti posljednja. Goran će odlučiti." - zaključio je izbornik Pilić koji smatra kako može ostati još jednu godinu, ali da je Goran svakako "taj".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara