Pistol Pete nakon pobjede nad Federerom: Nisam znao da mogu igrati ovako dobro!

PETE SAMPRAS je pobijedio Rogera Federera! U trećem ekshibicijskom meču je Amerikanac bio bolji 7:6 (6), 6:4 što je njegova prva pobjeda protiv Švicarca.

Igrali su samo jednom u profesionalnoj karijeri i to 2001. godine u Wimbledonu kada je Federer u osmini finala bio bolji u pet setova. S obzirom da se Sampras oprostio od tenisa godinu dana kasnije moralo se čekati na tri ekshibicijska meča za ponovni susret dva teniska velikana.

Prva dva meča je Sampras izgubio, ali u trećem je pobijedio Švicarca.

"Moja prva želja uoči ova tri meča je bila uzeti barem jedan set Federeru. Kada sam to uspio ovdje u Macauu moja misija je bila ispunjena. Tada sam se opustio i stvarno sam dobro odigrao drugi set ", rekao je Sampras i nastavio:

"Stvarno nisam imao pojma kako dobro mogu igrati. A, ovo je bilo jako dobro, sva tri meča. No, nemojte me nagovarati, sigurno se neću vratiti aktivnom igranju",  rekao je Sampras i rekao jednu od istina.

"Ovo su bile ekshibicije i možda rezultati nisu realni. Uostalom, ja nisam trenirao, Federer je imao napornu godinu."

Federer je nastavio hvaliti svog prethodnika na broju jedan.

"Njegov servis i volej su savršeni. Vjerujte mi, njemu je jako teško uzeti servis. I meni i bilo kome tko danas igra na najvišoj mogućoj razini. Ostao sam iznenađen njegovim izvedbama",  rekao je svjetski br. 1.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara