Pistorius prenoćio u pritvoru zbog napada na djevojku

Tekst: T.T.
Foto: AFP

JUŽNOAFRIČKI paraolimpijac Oscar Pistorius proveo je noć sa subote na nedjelju u pritvoru zbog napada na jednu žensku osobu. Taj 22-godišnji atletičar bez obje noge djevojku je napao u svom stanu u Silverlakesu, gdje je prisutan bio još jedan muškarac.

Prema policijskoj rekonstrukciji do incidenta je došlo nakon što se u Pistoriusovu domu 19- godišnja djevojka posvađala sa svojim zaručnikom. Pistorius ih je zamolio da napuste stan, a malo kasnije muškarac se sam vratio. Nedugo potom za njim je stigla i djevojka, koja je nogama počela udarati po vratima.

Prema pisanju južnoafričkih medija Pistorius je izgubio strpljenje nakon što je djevojka zalupila vratima, te ju je počeo udarati po nozi. Nakon toga ona se javila policiji, koja ga je privela. Prvo ga se sumnjičilo za teški napad, a nakon policijskog ispitivanja optužen je za napad na mah. Sljedećeg jutra pušten je iz pritvora, no sljedećih tjedana bit će mu suđeno zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda.

Prvi je to skandal u karijeri 22- godišnjeg paraolimpijca koji je prošle godine zamalo nastupio na OI u Pekingu u konkurenciji potpuno zdravih sportaša. Na kraju ipak nije nastupio, budući da tijekom sezone nije uspio istrčati zadanu normu. Pistorius je kasnije izjavljivao kako mu je i dalje cilj nastupiti sa sportašima bez invaliditeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara