Platini: Finale je utakmica koja se pamti

Platini: Finale je utakmica koja se pamti

DIREKTOR FIFA-inog Odjela za tehnologoju i razvoj, te potpredsjednik Francuskog nogometnog saveza, i bivši proslavljeni nogometaš Michel Platini u intervjuu za službene stranice Svjetskog prvenstva kazao je kako je tijekom igračke karijere najviše uživao igrati protiv Talijana i u pobjedama protiv njih.

No, Platini je svjestan da će se njegova reprezentacija morati dobro potruditi da večeras bude bolja od Azzura.

"Ne mislim da je Francuska najbolja na svijetu, ali znam da ih je teško pobijediti pogotovo na takvim turnirima. No, isto vrijedi i za Talijane, pa ne čudi što su obje momčadi došle do finala." - kazao je Platini nastavljajući govoriti o ključnim igračima u večerašnjem susretu: "Za Talijane najvažnija je karika Andrea Pirlo, dok će Francuzi ovisiti o suradnji između Zidana i Henrya."

"Zidane je najvažniji igrač Francuske na ovom Svjetskom prvenstvu. Ne samo zato što je dobro igrao, već zato što je pravi vođa. On i kad ne igra može doprinijeti dobrom rezultati momčadi" - kazao je o Zinedineu Platini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši nogometaš priznao je da je pomalo razočaran taktikom na ovom Svjetskom prvenstvu. Treneri većine reprezentacija izabrali su defenzivnu igru, te Platini kaže kako bi ovo Prvenstvo prozvao Prvenstvom trenera i taktike.

"Prije 20 godina igrači su imali više slobode, danas igrom dominira taktika i igrači moraju poslušno izvršavati naredbe trenera" - kazao je Platini.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara