Pobuna u Dinamovoj svlačionici: Igrači gube strpljenje s Ivankovićem

Pobuna u Dinamovoj svlačionici: Igrači gube strpljenje s Ivankovićem

NIJE DUGO trebalo da se uzburkaju duhovi modre svlačionice i da se trener Branko Ivanković nađe pred novim zidom. Situacija je svake godine gotovo identična; Modri se više ili manje obrukaju u nastojanju da dođu do Lige prvaka, a trener je prvi koji se nađe na udaru. Vrlo brzo, po tko zna koji put, analizira se politika Modre uprave, koja bi ove sezone mogla biti u posebnoj neprilici zbog pojačanja koja se nisu pokazala izuzetno korisnim u euro-pustolovini.

Pedro Morales, u utakmici koja je ključ za opstanak sna o Ligi prvaka, sjedio je na klupi, Suarez i Ibanez nisu ni doputovali u Donjeck. Kada se na sve to nadovežu i neke stare priče, poput Sammira, koji je stigao u zamjenu za cifru od 2,5 milijuna dolara, stvari ne zvuče nimalo ugodno.

To je križ koji nosi Dinamova uprava. No, s trenerom je situacija nešto drugačija. Ivanković se našao na udaru stare garde. Koncentracija nezadovoljnika u svlačionici Dinama je velika i negdje moralo puknuti. Gladak poraz od Šahtara poslužio je kao plodno tlo za cvjetanje razmirica koje unutar momčadi egzistiraju već duže vremena.

Drpić spašava klub

Branko Ivanković izgubio je i ono malo autoriteta šo ga je imao; otkrilo se nakon poraza u Donjecku da mnogi ne priznaju njegov rad. Dino Drpić požalio se sportskom direktoru Zoranu Mamiću, zamolio ga za intervenciju. Pale su teške riječi, Drpić je govorio o spašavanju kluba, a neki su otišli toliko daleko da su spomenuli i fizički obračun. Bila je to teška noć u Ukrajini, toliko ozbiljna da se situacija još nije primirila.

Dinamovi igrači bili su dovoljno slobodni da o treneru progovore na aerodromu, u prepunom autobusu koji je plovio pistom. Mnogi su čuli uvrede i otvoreni poziv na šaketanje, a onda je Drpić zatražio razgovor s sportskim direktorom u četiri oka.

Zoran Mamić po povratku je iznio svoje viđenje stvari. Stao je u obranu trenera, ali ne odviše zdušno. Problemi su otišli predaleko da bi mogao glumiti zadovoljstvo. Brine i činjenica da osim igrača koji su nezadovoljni trenerovim poslom, ima i onih koji ga imaju na piku jr ih je udaljio od prve momčadi. U tu kategoriju spadaju dva veterana; Balaban i Šokota.

Bez lidera na terenu i u svlačionici

Čeka se da stvar presiječe Zdravko Mamić, jer kada Profesor ovih dana iznese svoj komentar, bit će to prema običaju kamilica u nešto luksuznijem pakovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mamić mlađi priznao da je ekipi nedostaje pravi lider na terenu, nedostaje im ono što su jednom imali u Modriću, Pokrivaču, Vukojeviću. No, sportski direktor nije mogao previdjeti još jedan problem; raspoloženje u kojem su neki pojedinci ušli u susret protiv Šahtara. Nisu izgledali ništa bolje od Hajduka koji se na Maksimiru suprostavio Zagrebu prošlog vikenda.

"Imali smo previše neraspoloženih igrača! Nismo pokazali ni blizu onoga što možemo. Ova momčad vrijedi više i može više", jasan je bio direktor.

U bolji rezultat vjerovao je i trener, obećao je da ćemo u Donjecku vidjeti ono najbolje od Dinama.

"Zaista ne znam što se događa, jer prije utakmice odabrao bih istu momčad koju je odabrao Ivanković. Stoga problem ne vidim u njemu. Problem je u glavama igrača, nije ni jasno gdje je pristup s treninga. Naše međusobne utakmice na treningu jače su nego utakmice HNL-a. Smatram da je Dinamov najveći problem što nema vođu na terenu!"

Bišćan što prije mora postati gazda

Liderom se naslovljavalo Igora Bišćana. No, Mamić je zaboravio da dečko iz Dugava ulazi u smiraj karijere, ne želi se nametati riječima, već samo iskustvom.

"Bišćan je trebao biti vođa, ali je drugačiji karakter. Tih je, povučen, no to će morati pregristi i što prije postati gazda. Na terenu netko mora davati upute, imamo mladu momčad koja je sklona greškama", poručio je Mamić.

Dinamu treba gazda na terenu, ali i u svlačionici. Nije dobro, a pravi europski test, pokušaj novog plasmana u Uefinu ligu, tek je pred vratima. Da stvar bude gora, Modri ni ove sezone neće biti nositelji, čeka ih težak europski protivnik.

D.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara