Podolski: Prolazimo mi i Poljaci

KOLIKO god on odmahivao rukom, Lukasu Podolskom nije pretjerano ugodno biti Poljak u njemačkim redovima. Barem ovih nekoliko dana, kada su strasti uzavrele i kada se čeka dvoboj dva sportska, ali i politička rivala. Otrovne strelice već nekoliko tjedana odapinju se iz oba tabora, a Podolski i Klose najtraženija su roba kad su u pitanju intervjui.

Da pomiri dvije strane, njemački je napadač u posljednjem intervjuu izjavio kako će se obje njegove domovine plasirati u drugi krug.

Utakmica u nedjelju bit će posebna za vas?

"Moje srce je poljsko, ali ja sam Nijemac. Kada utakmica počne u nedjelju samo ću pokušati zabiti gol i pobijediti."

"Kod kuće imam poljsku televiziju i pratio sam sve utakmice poljske reprezentacije u kvalifikacijama. Moram priznati da sam ostao impresioniran, ali Europsko prvenstvo je nešto sasvim drugo i naš susret u Klagenfurtu bit će drugačija priča. Nadam se da ćemo pobijediti."

Gdje se bolje osjećate, na krilu ili u vršku napada?

"Ja sam napadač i najbolje se osjećam u vrhu napada. No u Bayernu sam ove sezone često igrao i na krilu. Za reprezentaciju uvijek dajem sve od sebe i igram dobro. Meni je najvažnije da sam na Euru, a gdje ću igrati, tu brigu prepuštam izborniku. On će izabrati, a ja ću poštovati odluku."

Je li dobro što se Poljska i Njemačka sastaju odmah na početku Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što je najbolje. U svakom slučaju i da igramo zadnju utakmicu, uvijek bi jednako željeli pobjedu. Bitno je da krenemo sa uvodnom pobjedom."

Je li Njemačka danas jača nego prije dvije godine. Ne igrate pred domaćom publikom i više nema izbornika Klinsmanna?

"Igramo samo nekoliko kilometara od kuće stoga ne vidim neku razliku. Imamo samo jedan cilj, a taj cilj je uvijek isti kada se radi o Njemačkoj. Pobjeda. To što se promijenio izbornik, to je normalna stvar. Atmosfera je odlična iako nam fali nekoliko igrača."

U kakvoj ste vi formi?

"Odličnoj. Nema tragova ozljede koljena koja me mučila neko vrijeme. Uz to sam igrao nešto manje, pa sam i odmorniji, a i forma mi se svakim treningom još više diže."

Nakon svega što ste vidjeli u kvalifikacijama, tko će proći iz skupine?

"Njemačka i Poljska."

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara