Pogledajte dokaz da su navijači na Stade de Franceu formirali slovo U!

Foto: Dnevno.hr

TIJEKOM utakmice Francuske i Hrvatske objavili smo vijest da je 50-ak hrvatskih huligana tijelima i kartonima formirala slovo U. Taj je detalj promaknuo fotoreporterima na Stade de Franceu, ali smo dva dana nakon utakmice uspjeli doći do fotografije.

Incident se dogodio na Stade de Franceu u prijateljskoj utakmici sa Francuskom. Skupina od 50-ak huligana najprije je konstruirala slovo U sredinom prvog dijela susreta da bi u nastavku uslijedio pirotehnički festival u kojem je nekoliko baklji doletjelo i na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, to im nije prvi put. Hrvatski su navijači 2006. u Livornu, na prijateljskoj utakmici s Italijom, tijelima formirali "svastiku". Godinu dana poslije, "slet" na sarajevskom Koševu uključivao je slovo "U" sastavljeno od navijača. Ispad na Stade de Franceu dogodio se u najgore vrijeme, svega par mjeseci nakon što je Michel Platini hrvatskom predsjedniku osobno uručio opomenu pred isključenje iz nogometne Europe.

"Ako se ispadi ponavljaju unatoč Uefinim upozorenjima, onda zaista moramo biti zabrinuti. Takvi oblici ponašanja ne samo da su neprihvatljivi, nego su i zabranjeni. Savez dosad nije prakticirao tužbe prema problematičnim navijačima, ali ubuduće moramo razmišljati o individualnom tretmanu takvih slučaja, odnosno pravnoj zaštiti od tih individualaca. Nažalost, mi nemamo represivni aparat", rekao je nam je Zorislav Srebrić, tajnik HNS-a.

Fotografiju je objavio Dnevno.hr. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara