Pogledajte kako su se lomile ruke na prvom hrvatskom armwrestling turniru

Pogledajte kako su se lomile ruke na prvom hrvatskom armwrestling turniru

Tekst: Index

VELIKO zanimanje izazvala je najava pomalo fetišističkog turnira na kojem se "lome ruke" i to pod službenim grbom Svjetskog armwrestling saveza. O razvoju discipline obaranja ruke u Hrvatskoj već smo pisali, a ekipa entuzijasta organizirala je i premijerni turnir, u klubu Praćka na zagrebačkom Jarunu.

Po kategorijama se rasporedilo čak 39 natjecatelja. Osim zagrebačkim "snagatora" stigli su i natjecatelji iz Gopsića (Arktos klub), Nove Gradiške te susjedne nam BiH.

Turnir preko kojeg se skupljaju i bodovi za "upad" u hrvarsku repreprezntaciju u obaranju ruke nisu propustili ni Mario Mlinarić i Željko Radolfi, vlasnici Core Gyma, u kojem će se u travnju održati Kup Hrvatske.

Već sada prijavilo se stotinjak natjecatelja, a pregovara se i oko dolasa nekog od svjetskih prvaka, kao gosta iznenađenja.

Mlinarić je na turniru prošlog vikenda riskirao čak i projekt obaranja Guinnesovog rekorda u guranju Smarta 24 sata (?), jer se natjecao s istegnutim ligamentima i uzeo drugo mjesto u kategoriji do 110 kg desna ruka.

Njegov partner Radolfi, inače bivša ljubav Vlatke Pokos, uzeo je drugo mjesto u kategoriji do 90 kg desna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerije fotografija i video materijal, kao i sve detalje oko discipline obaranja ruke u Hrvatskoj, potražite na webu www.obaranjeruke.hr

Rezultati:

Lijeva ruka

- 80kg - Bečar Eldin
- 100kg - Mijo Dilberović

Desna ruka

- 70kg - Goran Jambrečina
- 80kg - Eldin Bečar
- 90kg - Mario Škarica
- 100kg -Jurica Đuras
- 110kg - Bože Bagarić
- iznad 110 kg - Antonio Mašić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara