Pogledajte kako to radi Lindsey Vonn

Pogledajte kako to radi Lindsey Vonn

Tekst: D.R./Totalsport
Foto: AFP

MOŽDA su Amerikanci od nje na Olimpijskim igrama u Vancouveru očekivali više jednog zlata i jedne bronce, ali Liundsey Vonn svoje je napravila. Iako su olimpijske kolajne nešto posebno za svakog sportaša, zna se što znači trijumfirati u Svjetskom kupu. Vonn je to napravila treći put za redom.

"Dala sam sve od sebe, sve što sam mogla. U potpunosti sam ispražnjena. Veliki globus jedna je od najtežih stvari za osvojiti u svijetu sporta", odahnula je Vonn nakon Super G utrke u Garmischu.

Sjajna Amerinka pobijedila je 33. put u karijeri, ali ova pobjeda posebno je važna budući da je jednu utrku prije kraja sezone s njom osvojila nagradu za najbolju u sezoni. Ima 1671 bod, ispred Marie Riesch, kraljice Vancouvera, koja je stala na 1456.

Vonn već ima tri Mala kristalna globusa; u superkombinaciji, spustu i superveleslalomu.

Uspješnu sezonu sada je i zaokružila najboljim rezultatom današnje Super G utrke. Na stazu Kandahar Vonn je izašla posljednja 22., a 2180 metara dugu utrku okončala je u vremenu 1:19.30, odnosno 0.16 sekundi ispred Austrijanke Elisabeth Görgl, te 0.57 pred Švicarkom Nadiom Styger.

Njemica Maria Riesch, koja je s Vonn vodila borbu za Veliki kristalni globus, utrku je završila na četvrtom mjestu (+0.59) i u konačnici osvojila drugo mjesto ukupnog poretka.

Nakon što Riesch nije svojom vožnjom osvojila jedno od prva dva mjesta, a to joj je bilo potrebno za teoriju koja nudi osvajanje Velikog kristalnog globusa, Vonn je mogla birati hoće li uopće izaći na stazu. Ipak, odlučila se za nastup kojim je potvrdila nedodirljivost u konkurenciji.

Dodajmo da je tijekom utrke Andrea Fichbacher teško pala na glavu i desno rame nakon što je "zahaklala" jedna vrata. Ozbiljnost ozljeda još uvijek nije poznata. 

Fischbacher je hodajući napustila stazu.

Svjetski kup skijašica, superveleslalom, Garmisch Partenkirchen:

1.Lindsey Vonn (SAD) 1:19.30

2. Elisabeth Görgl (Aut) +0.16

3. Nadia Styger (Švi) +0.57

4. Maria Riesch (Njem) +0.59

5. Anja Pärson (Šve) +0.65

...

Ukupni poredak superveleslaloma:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.  Lindsey Vonn (SAD) 680 bodova

2. Elisabeth Görgl (Aut) 345

3. Andrea Fichbacher (Aut) 339

4. Nadia Styger (Švi) 331

5.  Fabienne Suter (Švi) 286

...

 

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Lindsey Vonn (SAD) 1671 bod

2. Maria Riesch (Njem) 1456

3. Anja Pärson (Šve) 1047

4. Tina Maze (Slo) 903

5. Kathrin Zettel (Aut) 858

... 

49. Ana Jelušić (Hrv) 130

...

87. Nika Fleiss (Hrv) 36

 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara