Pojavio se tajni ulagač u Varteks, Abramovič nije jedan od njih

NAKON utakmice s Pulom jedan potencijalni kandidat je iskrsnuo. Međutim, koliko god to neki htjeli, nije riječ o Romanu Abramoviču. Provjerili smo informacije objavljene u Slobodnoj Dalmaciji, i prema svemu sudeći radi se o novinarskoj patki.

Slobodna Dalmacija u današnjem izdanju objavila  je informaciju senzacionalnog naslova kako ruski tajkun i vlasnik engleskog Chelsea Roman Abramovič kupuje Varteks te u njega ulaže 100 milijuna eura, što se nakon razgovora s trenerom Dalićem i glasnogovornikom Grabarićem ispostavilo kao napuhana i neutemeljena informacija.

Na jučerašnjoj redovitoj konferenciji za novinare spomenut je Abramovič kao jedan od ulagača u klub, a splitski je dnevnik nakon toga objavio tekst o tome kako je nepoznati skaut, nakon Varteksove utakmice s Pulom, prišao čelništvu kluba i ponudio sponzorstvo. Stoga nije isključeno da je netko od informatora potencijalnog ulagača bio upravo iz tabora Romana Abramoviča, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od glasnogovornika Grabarića doznali smo kako je doista u subotu nakon utakmice predstavnik nepoznate tvrtke večerom počastio igrače Varteksa, a izražena je i zainteresiranost za ulaganje u klub čije je potencijale predstavnik ocijenio kao velike. S druge strane, Varteksu treba jaki sponzor, što je u razgovoru za Index.hr potvrdio i trener Zlatko Dalić.

Trener nije mogao reći o kojoj se firmi radi, osim da je riječ o europskoj kompaniji koja svoje proizvode želi plasirati na hrvatsko tržište, a koja želi preko Varteksa stvoriti brand koji će biti prepoznatljiv na domaćem tržištu.

Kroz kratko vrijeme trebalo bi biti poznato hoće li doći do dogovora između predstavnika kluba i tajnovite tvrtke, a kako stvari trenutno stoje, posao je vrlo izgledan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara