Policajac palicom smirivao navijačke strasti Dinamovih navijača

U SUBOTU ujutro oko osam sati u kupeu vlaka koji je iz Zagreba kretao ka Rijeci dvojica alkoholoziranih Dinamovih navijača krenula su prema policajcu koji ih je, kako bi se obranio, smirio palicom.

Kako je priopćila zagrebačka policija prilikom obavljanja zadaća osiguranja odlaska navijača na nogometnu utakmicu u kupeu putničkog vlaka na relaciji Zagreb-Rijeka, policijski službenik zbog narušavanja je javnog reda i mira u alkoholiziranom stanju i ne postupanja po zapovijedi, uporabio sredstva prisile-službenu palicu nad dvojicom hrvatskih državljana. Obojica su bila pod utjecajem alkohola, 22-godišnjaku je izmjerena  koncentracija od 0,32 g/kg, a 23-godišnjaku 0,41 g/kg.

U kupeu se nalazio veći broj mladića koji nisu željeli kondukteru pokazati voznu kartu, te su vikali, galamili i konzumirali alkoholna pića zbog čega je u kupe ušao policajac.

On je zatražio na uvid osobne iskaznice na što su ga mladići počeli vrijeđati i odbili postupiti po zapovijedi. Kada su dvojica počinitelja krenula prema policijskom službeniku koji se u tom trenutku nalazio sam s njima u kupeu, nad njima je uporabio sredstva prisile i uspio se povući u hodnik vlaka gdje su se nalazili ostali policijski službenici.

Dvojica mladića dovedena su u službene prostorije na prekršajnu obradu. Mlađem počinitelju liječnička je pomoć pružena u Klinici za traumatologiju gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen (bolnost u predjelu desne uške). Počinitelji su zbog počinjenih prekršaja dovedeni na prekršajni sud.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara