Poljski eksperiment poručio Pokrajcu: Igore, ajmo u rat!

Foto: Fightiste

"OSJEĆAM se kao da se za Igora spremam već šest mjeseci jer smo se trebali boriti na UFC-u 131, no Pokrajac se razbolio. Nadam se da ćete vidjeti zanimljivu i uzbudljivu borbu ovog vikenda u Torontu!", izjavio je ekskluzivno za Fight Site, "Poljski eksperiment" Krysztof Soszynski koji će na UFC-u 140 ukrstiti rukavice s jedinim hrvatskim predstavnikom u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Ovaj Kanađanin poljskog porijekla ne skriva da o svom protivniku za sve. Igora je snimio u prošlim borbama, a prošao je i sve moguće scenarije koje bi se mogli dogoditi u njihovom okršaju.

"Poznajem ga stvarno dobro. Čak i privatno se znamo s nekih drugih priredbi. Znali smo razgovarati i družiti se", dodaje “Eksperiment.

Soszynski smatra da niti u taktici nema previše tajni. Pokrajčeva prednost je u stojci, dok Kanađanin svoju priliku vidi u hrvanju.

"Smatram da je Igor jako dobar udarač, a osim toga radi se o vrlo agresivnom borcu čega se treba pripaziti. Kada su u pitanju njegove loše strane, onda svoju priliku prije svega vidim u hrvanju. On je prilično malen borac za polutešku kategoriju i hrvanje mu je slabija strana", smatra.

Kada su u pitanju stilovi, tu ne bi trebalo biti problema. Obojica vole izmjene i otvorenu razmjenu vatre. Barem na papiru.

"Obojica volimo udarati, kada smo na nogama. Mislim da nam se stilovi dobro poklapaju i u ovaj vikend ćete sigurno vidjeti atraktivnu borbu. Bit će zanimljivo i zabavno."

Pokrajac je u intervjuu za Fight Site izjavio da od Soszynskog očekuje otvoreni rat, jer ovaj nastupa pred domaćom publikom i neće imati previše prostora za kalkluliranje. KSosz se slaže i poručuje:

"Nemam ništa protiv. Igor je u pravu. Ajmo u rat!"

Hoće li mu pomoći domaća publika u Torontu?

"Apsolutno. U dvorani će biti pregršt mojih navijača. Očekujem da će me oni nositi u borbi i da će me gurnuti još jedan nivo više. Bit će od velike pomoći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Soszynski je za Fight Site demantirao izjavu koja se prije nekoliko dana pojavila u svjetskim MMA medijima, a u kojoj je on navodno rekao da je Igor prva stepenica prema pojasu.

"To nikada nisam izjavio. Moji planovi u 2012. se svode na to da bih ses želio uspeti na ljestvici najboljih boraca svijeta u poluteškoj diviziji. Ako pobijedim Igora, nadam se da bih mogao dobiti borbu protiv nekoga iz Top 10 boraca UFC-a", napominje Soszynski.

Zamolili smo Kanađanina da nam pokuša prognozirati i glavnu borbu večeri u kojoj se za titulu poluteške divizije bore Jon Jones i Lyoto Machida. Soszynski je bio vrlo jasan i nedvosmislen.

"Jones je jednostavno prevelik, presnažan i predugačak za Machidu", poručuje UFC borac.

Glavne borbe:

Jon Jones vs. Lyoto Machida
Frank Mir vs. Antonio Rodrigo Nogueira
Tito Ortiz vs. Antonio Rogerio Nogueira
Mark Hominick vs. Chan Sung Jung
Claude Patrick vs. Brian Ebersole

Uvodne borbe:

Igor Pokrajac vs. Krzystof Soszynski
Jared Hamman vs. Constantinos Philippou
Dennis Hallman vs. John Makdessi
Yves Jabouin vs. Walel Watson
Mark Bocek vs. Nik Lentz
Rich Attonito vs. Jake Hecht
John Cholish vs. Mitch Clarke

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara