Poništen natječaj za trenera šahovske reprezentacije

U DOMU sportova danas je održana sjednica Upravnog odbora Hrvatskog šahovskog saveza (HŠS) na kojoj je zaključeno da se raspiše novi natječaj za trenera šahovske reprezentacije.

Iako su se na natječaj za trenera reprezentacije javili međunarodni majstor Goran Antunac te velemajstori Goran Dizdar, Zdenko Kožul i Ivan Žaja natječaj je poništen i raspisat će se novi s nešto primjerenijim uvjetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sporan je bio zahtjev za visokom stručnom spremom, kojem formalno udovoljava jedino Antunac, iako velemajstori nesumnjivo imaju mnogo veće stručno znanje. S obzirom da je Antunac potrebniji Savezu kao koordinator za rad s mlađim šahistima, raspisat će se novi natječaj u kojem će ? uz naslov velemajstora ili međunarodnog majstora ? biti dostatna i srednja stručna sprema. No, uz uvjet da do kraja sljedeće akademske godine novi trener položi 4 osnovna predmeta pedagoškog usmjerenja (Metodiku, Didaktiku, Pedagogiju i Psihologiju).

Upravni odbor raspravljao je i o lažiranju susreta u južnoj skupini Druge lige u koju su bili upleteni šahovski klubovi Dubrovnik, Kasper i Omiš. Prihvaćeno je očitovanje Omiša i poduzete mjere prema njegovim članovima ? sudionicima nesportskih događanja. Kasperu i Dubrovniku dan je rok od 15 dana da poduzmu adekvatne stegovne mjere.

Najvažnija domaća klupska natjecanja u ovoj godini ? Kup HŠS i Prva liga održat će se u Rapcu. Novost je da se hotel ?Girandella? obvezao na ugradnju uređaja za klimatizaciju u prostoriju u kojoj će se igrati seniorsko prvenstvo Hrvatske. Šahistice i juniori bit će, nažalost, i dalje izloženi čudima nestabilnog vremena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara