Portugalsko veleposlanstvo organiziralo primanje povodom odlaska Hrvatske na EURO

PORTUGALSKO veleposlanstvo u Republici Hrvatskoj organiziralo je svečano primanje povodom plasmana hrvatske nogometne reprezentacije na Europsko prvenstvo koje će se od 12. lipnja do 4. srpnja održati u Portugalu.

Domaćini EURA u svakoj od zemalja učesnica organiziraju ovakva primanja kojima žele što bolje upoznati svoju domovinu, pa je tako i u zagrebačkom hotelu "Sheraton" domaćica primanja, portugalska veleposlanica Anna Barrasa uz zamjenika ministra turizma Luisa Correiru da Silvu, poželjela Hrvatskoj odličan uspjeh na EURU, te je potom uzvanicima predstavljen promotivni film u kojemu su Portugalci predstavili svih 10 stadiona na kojima će se igrati utakmice na EURU, te zamenitosti svih gradova-domaćina. Hrvatsku vladu predstavljao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr. Dragan Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
S obzirom da je na primanje stigla i čitava hrvatska nogometna reprezentacija koja će u srijedu u 19 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv Turske na maksimirskom stadionu, portugalski doministar turizma s osobitim veseljem je pozdravio napadača lisabonske Benfice Tomu Šokotu.

"Kako sam ja navijač Benfice, želio bih posebno pozdraviti Tomu Šokotu koji je sjajan napadač, a svoju klasu potvrdio je i prošloga vikenda prekrasnim pogotkom kojim je otvorio put svom klubu ka novoj pobjedi", izjavio je portugalski doministar turizma.

Portugalci su za izgradnju sedam novih i obnovu tri već postojeća stadiona utrošili 800 milijuna eura, ali uvjereni su da će im se to financijski isplatiti s obzirom da očekuju kako će 31 utakmicu na EURU uživo gledati 1.1 milijuna gledatelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara