Posljednja Bilićeva dvojba: Koga staviti u napad uz Ivicu Olića...

Posljednja Bilićeva dvojba: Koga staviti u napad uz Ivicu Olića...

Tekst: Tibor Toromanović
Foto: Cropix


IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić isprobat će protiv Katara sve moguće varijante za utakmicu u Astani protiv Kazahstana, a jedina preostala dvojba mu je koga staviti u napad uz Ivicu Olića.

> Video - Hrvatskoj treba pobjeda protiv Katara, Bilić mora preuzeti rizik


> Video - Katar na Kantridi s Brazilcem i Urugvajcem glumi Kazahstan

> Bilić na Kantridi kreće s Vukojevićem i Pokrivačem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić mozaik momčadi slaže bez nekih važnih figura, a protiv Katara isprobat će dvije taktičke varijante. Jednoj će obilježje biti dva defenzivna vezna igrača, sa Pokrivačem i Vukojevićem, dok bi u drugoj Kranjčar bio povučen na sredinu terena, a jedini defenzivni vezni bio bi Vukojević. Izbornik najbolje zna kako kombinirati momčad, a čini se da mu je jedina nepoznanica još koga staviti u napad uz Olića.

Budući da nije vrijeme za eksperimente, Nikica Jelavić teško će dobiti priliku iako igra u sjajnoj formi,a najrealnije rješenje za partnera Oliću je Klasnić. Prije nekoliko dana pričalo se o Mandžukiću kao sigurnom starteru, no činjenica je da niti Olić niti Mandžo nisu klasični centarfori. Zato bi Bilić mogao posegnuti za novim napadačem Boltona.

A na Kantridi će naši pokazati kako se radilo u Rovinju posljednjih dana. Iako imamo velikih problema s ozljedama, ono koji igraju pokazuju dobru formu. To bi trebao biti razlog za optimizam, jer nas ipak čeka utakmica protiv reprezentacije drugog reda. Mora se bez onih kojih nema, a iako nije lako igrati protiv defenzivnih momčadi kao što je Kazahstan, bilo koja momčad Hrvatske to bi trebala dobiti. Nadajmo se da će ih Englezi dodatno motivirati pobjedom u Dnjepropetrovsku, jer ako ne bude tako, onda je zaista svejedno tko će i koliko igrati u Astani.

Hrvatska može igrati i 4-2-3-1.

Jedna varijanta o kojoj se previše ne priča kao o mogućoj je da Hrvatska istrči u sastavu 4-2-3-1. U tom slučaju Ćorluka bi počeo na lijevom boku, Vukojević i Pokrivač ostali bi osigurači u vezi, a iza usamljenog napadača Klasnića igrali bi Olić, Kranjčar i Mandžukić. O toj je varijanti Bilić već pričao kao o mogućoj, a vidjet ćemo hoće li se protiv Kazahstana na kraju odlučiti za jedno takvo iznenađenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara