Prašnikar: Poraz zbog pretanke klupe i premalo svježine

IZBORNIK slovenske nogometne reprezentacije, Bojan Prašnikar u četvrtak je ocjenjujući razloge neuspjeha svoje vrste u drugom kvalifikacijskom susretu s Hrvatskom rekao da nema većih zamjerki svojim igračima, ali da se pokazalo kako je Barić na raspolaganju imao više kvalitetnih i svježih igrača za odlučujući susret na stadionu Bežigrad.

"Naš je cilj bio postići pogodak u prvom poluvremenu, no imali smo previše neraspoloženih igrača, a hrvatska je zadnja linija ulaskom Roberta Kovača bila sasvim drukčija nego u Zagrebu. Svoj udio dali su i svježi Šimunić, Šokota, Rapaić i Srna. U prvim smo minutama pokušali napasti, ali smo ubrzo došli u situaciju da moramo misliti kako se braniti. Ni to nismo radili najbolje jer je zatajila naša prva linija", rekao je na konferenciji za novinare Prašnikar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je zanijekao tvrdnje kako je glavna pogreška bila orijentacija da se brani prednost iz Zagreba, a za glavni hendikep ocijenio je igrače koji zbog ozljeda i žutih kartona nisu mogli nastupiti, te slabiju fizičku spremu nekih reprezentativaca.

"Taktika nije bila da branimo prednost iz Zagreba, no na žalost igrali smo bez napada. Hrvatska ima širi izbor igrača i Barić je mogao uvesti šest svježih, dok smo mi imali previše problema", ocijenio je Prašnikar, dodajući da je za gol Prše kriv "nedostatak koncentracije" u slovenskoj obrani, odnosno greška Cipota.

"Kod nas se je odrazila odsutnost nekih igrača. U Sloveniji nemamo nekih velikih drugih rješenja. Našim igračima zbog svega što su pokazali u kvalifikacijama možemo samo čestitati iako su jučer odigrali svoju najslabiju utakmicu", ustvrdio je slovenski izbornik.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara