Predsjednik Birminghama odgovorio Markoviću: Vaše teorije zavjere su čista glupost

Tekst: M.Pa.
Foto: AFP

VELJAČA, 2008. Birminghamov Martin Taylor na utakmici s Arsenalom brutalno starta na Eduarda da Silvu u jednom od najgrubljih prekršaja koje smo vidjeli na nogometnim terenima. Eduardo je pretrpio otvoren lom gležnja i ligamenata te mu je bilo potrebno godinu i pol dana da se sasvim oporavi od teške ozljede.

Kolovoz, 2009. Lee Bowyer iz Birminghama starta na Luku Modrića. Modriću je nakon utakmice dijagnosticiran prijelom lisne kosti što ga s terena udaljava najmanje tri mjeseca.

U oba slučaja radilo se o startovima igrača Birminghama na ključne igrače hrvatske reprezentacije što je neke, poput Vlatka Markovića, nagnalo na špekulacije o teoriji zavjere.

"Najprije Eduardo prošle godine, a sada Luka Modrić. Bez dvojice igrača top klase. Poslije svega mogu se samo zapitati je li to uopće slučajno. Ne bih se zakleo da u Bowyerovom startu nije bilo namjere. Sada pomišljam da nam to netko namjerno radi pred dvoboj s Engleskom", upitao se Presidente.

Englezi su jutros preko teksta u Sunu krenuli u kontraofenzivu, a javio se i prvi čovjek Birminghama David Gold.

"Tvrditi da je to nekakva zavjera u koju je umješan naš klub je apsolutna besmislica. Ni vidim ni zrno istine u tome i stvarno mislim da je to glupost", rekao je Gold za BBC.

Gold kaže kako da je dobro vidio start kontroverznog Bowyera na Modrića.

"Bio sam na utakmici i bio sam par metara udaljen od mjesta na kojemu se dogodio prekršaj i mogu reći da je to bio blaži kontakt Modrić je bio uistinu sjajan na toj utakmici i nije čudo što su Hrvati tako razočarani što ne može igrati. Ali tvrditi da ga je netko namjerno ozlijedio i da tu ima zavjere je totalno besmisleno."

Na kraju je Gold ponudio ruku pomirenja.

"Možda se smisao tih izjava potpuno izgubio u prijevodu, možda je čovjek htio reći nešto sasvim drugo", zaključio je Gold.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara