Predsjednik Cibone za Index: Možete očekivati radikalne rezove u ekipi i Upravi

CIBONU potresa jedna od najvećih kriza u klupskoj povijesti. Rezultati su ove sezone katastrofalni, a igrači su jučer štrajkali zbog neisplaćenih plaća.

Sve ovo prelilo je čašu te se "pod Tornjem" spremaju velike promjene kako u stručnom smislu tako i u igračkom. Predsjednik Cibone i zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, Ivo Jelušić, nezadovoljan je svime što se događa te najavljuje za Index velike promjene.

Kako gledate na jučerašnji štrajk igrača?

"Mislim da ovoga svega nije trebalo doći, to je rezultat loše komunikacije između direktora kluba i igrača, što je nedopustivo. Mislim da se ne trebaju olako davati obećanja, a kada se daju, trebaju se izvršiti. Nije se smjelo dogoditi da igrači ne dođu na trening", ističe Jelušić.

Ovo nije prva takva situacija, i prošle je godine Bariša Krasić izašao ispred igrača sa zahtjevima. Evo, sve se izgleda ponavlja godinu dana kasnije?

"Cibona nikome nije ostala dužna pa neće niti ovim igračima. Kada je ova Uprava došla bilo je gotovo pet milijuna kuna dugovanja, no sve se poplaćalo, nema razloga da ikome ostanemo dužni. Oni igrači koji se ponašaju timski i pridonose ekipi ne moraju strahovati za svoja primanja, čak sam spreman i da nagradimo one koji su se posebno zalagali za momčad. Ja sam tražio od sportskog direktora i trenera da se napravi selekcija u tom dijelu, jer mislim da ne treba tretirati isto one koji se zalažu, ostavljaju znoj i srce na terenu, u odnosu na one koji to ne rade", objašnjava predsjednik Cibone Ivo Jelušić.

Koliko vi kao predsjednik Cibone imate uvid u financijsku situaciju, i kako je moguće da se ovako velik klub našao u situaciji da nema za platiti igračima?

"Cijeli Odbor i ja se trudimo osigurati novac za sve. Nažalost, ja točne podatke o tome gdje novac odlazi nisam dobio te sam tek iz medija doznao da ljudima nisu isplaćene plaće."

Očekujete li da ćete dobiti te podatke, ili ste od toga odustali?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko radi kako misli da treba, ali i odgovara za svoj rad", napominje Jelušić. 

Ostajete li pri prijašnjoj konstataciji da će svi oni koji su odgovorni za katastrofalnu Ciboninu sezonu morati odgovarati na kraju godine?

"Treba vidjeti hoće li biti najlošija, još nije završilo prvenstvo. Ova rezultatska kriza posljedica je dugogodišnjeg lošeg i neodgovarajućeg rada. Ponestalo je volje, entuzijazma i snage da se radi s mlađim naraštajima, da se na tome gradi buduća Cibona. Pogrešna je koncepcija da se svake godine stvara nova ekipa pa se onda okupe pred sam početak prvenstva. Imali smo i ove sezone dobre pojedince, ali očigledno se od tih pojedinaca nije napravila ekipa", kaže Jelušić.

Ne treba li se upravo zbog ovih razloga mijenjati čelna garnitura u Ciboni?

"Došlo je sigurno do zasićenja, bezidejnosti, nedovoljnog entuzijazma. Toga svega nedostaje. U pravcu promjena moramo ići ove godine. Svi će morati staviti mandate na raspolaganje, jer nitko nije iznad ovog kluba. Nema tog čovjeka, pa makar je on i dvadeset godina u klubu, koji je iznad Cibone."

Možemo očekivati radikalne rezove?

"Ova godina je bila godina u kojoj sam tražio promjenu ponašanja. Nisam vidio u dovoljnoj mjeri promjene te možete očekivati sve", zaključuje predsjednik Cibone Ivo Jelušić.

Marko Petrak
Foto: K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara