Predstavljena knjiga "Športska gimnastika Vinkovaca u Slavoniji i Baranji"

U Sokolskom domu na vinkovačkom izletištu Sopotu večeras je u organizaciji Gimnastičkog kluba "Hrvatskog sokola" u Vinkovcima predstavljena knjiga "Športska gimnastika Vinkovaca u Slavoniji i Baranji" autora Željka Iveljića.

Predstavljajući knjigu, urednik mr. Zlatko Virc rekao je kako je na osamdesetak stranica knjige Željka Iveljića tekstualno i fotografijom prikazan razvoj gimnastike u Vinkovcima od 1961. do 2004.

"Povijest gimnastike u Vinkovcima počinje međutim davno prije 1961. Ove, 2005., naime obilježavamo stotinu godina od osnutka 'Hrvatskog sokola' u Vinkovcima, koji se do 1918. razvijao isključivo kao gimnastičko društvo", ustvrdio je Virc. Izrazio je nadu kako će uskoro biti napisana i knjiga koja će obuhvatiti i razdoblje razvoja vinkovačke gimnastike prije 1961.

Po riječima autora Željka Iveljića u knjizi je obuhvaćeno 250 natjecatelja iz Vinkovaca koji su od 1961. do 2004. nastupali za vinkovački gimnastički klub, svi njihovi i rezultati svih slavonsko-baranjskh gimnastičkih klubova ostvareni u natjecanjima za Kup Slavonije i Baranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Športski direktor "Hrvatskog sokola" u Vinkovcima Marko Simon osvrnuo se na brojne teškoće s kojima se danas suočava taj klub, od skučena prostora za vježbu do zastarjelih naprava od kojih neke, kako je rekao, potječu još iz šesdesetih godina prošloga stoljeća.

"Unatoč svim teškoćama naši gimnastičari ostvaruju zapažene rezultate, a iz godine u godinu imamo sve više novih članova", kazao je Simon.

Nazočne predstavljanju knjige "Športska gimnastika Vinkovaca u Slavoniji i Baranji" pozdravio je i vinkovački gradonačelnik dr. Mladen Karlić.

(Hina) xzdra yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara