Predstavljena najmasovnija svjetska regata Barcolana 2004

36. IZDANJE najmasovnije jedriličarske regate na svijetu Barcolana 2004., predstavljeno je danas u zagrebačkom Hotelu Sheraton. Ova tradicionalna i poznata regata, održati će se 10. listopada ove godine u Trstu.

O programu i značaju regate, koja evocira pomorsku tradiciju grada Trsta, govorili su organizatori regate Mauro Parladori, predsjednik udruženja Societa' Velica di Barcola e Grignano i dr. Mauro Giusto, direktor korporativnih komunikacija Generali Group, tradicionalnog pokrovitelja ove tršćanske regate. Lorenzo Bressani, pobjednik na zadnje dvije Barcolane objasnio kakav značaj i prestiž regata nosi među profesionalnim jedriličarima.

Pod glavnim pokroviteljstvom Generali Group, Barcolana je po broju prijavljenih natjecatelja najmasovnija jedriličarska regata u svijetu, a njezino 36. izdanje najavljuje, pored premašivanja rekorda brojnosti prijavljenih jedrilica, i sljedeće zanimljivosti. Ove godine uvedena je nova i najveća natjecateljska kategorija “SuperMaxi”, za jedrilice čija dužina premašuje 19 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcolana je svojim značajem privukla pozornost i Europske Unije, koja je nedavno Barcolani dala svoje visoko pokroviteljstvo. Romano Prodi, predsjednik Europske komisije, objašnjava u službenom dopisu od 10. svibnja ove godine, da je posebno priznanje dodijeljeno s razlogom što je Barcolana prerasla u vrijedan događaj koji na jednom mjestu okuplja ljude u prijateljstvu i koji promoviraju opće društvene vrijednosti pod načelima sporta. Novost je i dražesna maskota Timo, koja će biti zadužena za dobru atmosferu na regatnom polju i oko njega.

Dodatna zanimljivost je i suradnja organizacijskog odbora Barcolane s Umjetničkom akademijom iz Venecije čiji studenti su izradili atraktivno rješenje plakata ovogodišnje 36. po redu regate Barcolana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara