Predstavljeni turniri prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku VIPme Tour 2003.

Predstavljeni turniri prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku VIPme Tour 2003.

DANAS su na Jarunu, u Klubu odbojke na pijesku Zagreb, na konferenciji za novinare predstavljeni turniri Prvenstva Hrvatske VIPme Tour 2003 te natjecanje za Hrvatski kup pod nazivom Nokia Cup 2003.

Svih 5 turnira održat će se tijekom ovoga ljeta duž jadranske obale, u razdoblju od 4. srpnja do 24. kolovoza. Raspored možete pogledati OVDJE

Prvi organizirani turniri odbojke na pijesku održani su 1992. godine u Umagu i Novigradu, a dvije godine kasnije u Umagu je upriličeno i 1. Otvoreno prvenstvo Hrvatske. Osnivanjem Kluba odbojke na pijesku Zagreb započela je snažna ekspanzija tog sporta u Hrvatskoj te je u tri godine broj terena narastao sa 4 na čak 400. 1997. godina od izuzetnog je značaja za odbojku na pijesku u Hrvatskoj jer je na Jarunu u Zagrebu izgrađen prvi specijalizirani centar u našoj zemlji. Iste je godine u Zagrebu održano i 2. Europsko juniorsko prvenstvo. 1998. godine Prvenstvo Hrvatske povećano je na 6 turnira, a 2001. generalni sponzor postaje tvrtka VIPnet te je od tada službeni naziv navedenog natjecanja VIPme Tour.

Ovogodišnje 10. jubilarno Prvenstvo Hrvatske i treće pod nazivom VIPme Tour okupit će sve najbolje hrvatske odbojkaše i odbojkašice na pijesku, uključujući prošlogodišnju prvakinju Ani Barišić (djevojački Kalebić) i njenu novu partnericu Marijanu Ribičić te prvaka Peru Križanovića i njegovog ovogodišnjeg partnera Sinišu Viculina. Za naslov pobjednika VIPme Toura 2003 borit će se i finalist netom završenog VIPme European Opena Krešimir Perić – član najboljeg hrvatskog para Perić/Trimčevski. Sve momčadi koje se prijave za natjecanje na VIPme Touru 2003 rasporedit će se se u kvalifikacijski i glavni dio turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored kvalifikacija vrši se poludirigiranim ždrijedom, a sistem natjecanja po odluci sportskog direktora (ovisno o broju prijavljenih ekipa). Raspored glavnog dijela natjecanja za turnir u Poreču vršit će se na osnovi broja bodova sparenih pojedinaca sa zaključne HOOP rang-liste turnira Prvenstva Hrvatske 2002. Izravno u glavni ždrijeb svih narednih turnira VIPme Toura 2003 ulazit će se na osnovi broja bodova sparenih pojedinaca s rang-liste ovogodišnjih, prethodno odigranih, turnira VIPme Toura.

Sudjelovanje u natjecanju Hrvatskog Kupa (Nokia Cup 2003), obzirom da nema kvalifikacija, osigurava se na osnovi broja bodova sparenih pojedinaca sa zaključne HOOP-ove rang-liste turnira Hrvatskog Kupa 2002. "Uoči desetog jubilarnog izdanja prvenstva Hrvatske VIPme Toura 2003 te Nokia Cupa 2003 (Hrvatski kup) izražavam želju da ove godine zajedno gledamo još bolju, kvalitetniju i atraktivniju odbojku na pijesku nego je to bilo proteklih godina. S obzirom da taj mladi sport istovremeno predstavlja objedinjenje spektakla, atrakcije i izvorne ljetne zabave, kao takav pruža izuzetne mogućnosti unapređenja i obogaćenja turističke ponude Hrvatske." – izjavio je Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Premda će se na Olimpijskim igrama u Ateni odbojka na pijesku tek treći put pojaviti kao službena sportska disciplina, već je u Atlanti i Sydneyu ovaj atraktivni sport privlačio najviše publike. --- Generalni sponzor ovogodišnjeg prenstva Hrvatske VIPnet ponudio je dodatnu uslugu, vezanu uz VIPme Tour 2003. Ako želite primiti prvi sportski MMS izvještaj u Hrvatskoj, pošaljite VIP.sms poruku sadržaja MMS VIPme tour na broj 710. Usluga je besplatna i redovito će izvještavati o događajima na VIPme Touru 2003. Sve što trebate je MMS mobilni telefon s aktiviranom VIP.mms uslugom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara