Premijer Račan primio hrvatske paraolimpijce

´ZNAMO da jedan dan brige o invalidima može biti samo simboličan jer se za ljude s invaliditetom treba brinuti 365 dana u godini, ali je Međunarodni dan invalida prigoda da vidimo što smo dosad napravili, a pogotovo da nam kažete što smo sve propustili napraviti da vam olakšamo svakodnevni život´, rekao je na današnjem radnom ručku sa sportašima-paraolimpijcima premijer Ivica Račan.

Premijer Račan izrazio je divljenje naporima koje ulažu sportaši s invaliditetom i rekao da njihovi uspjesi na međunarodnoj sceni ne zaostaju puno za olimpijcima.

Zahvalivši na prijamu, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza invalida Ratko Kovačić kazao je da je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. nastupilo pet, u Sydneyu 2000. 15, a norme za nastup na OI u Ateni 2004. planira ispuniti čak 40 sportaša-invalida u atletici, plivanju, tenisu, stolnom tenisu, streljaštvu, jahanju i odbojci. To je, po njegovim riječima, rezultat sustavnog rada HŠSI-a, koji će iduće godine u Zagrebu od 19. do 29. lipnja biti domaćin Europskog prvenstva u stolnom tenisu za invalidne osobe na kojem će nastupiti više od 800 sportaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na radnom ručku u Banskim dvorima bili su i ministrica u Vladi RH Gordana Sobol, pomoćnik ministra prosvjete i sporta Stjepan Puhak, te pomoćnik ministra rada i socijalne skrbi Nino Žganec, a u izaslanstvu HŠSI-a, uz glavnog tajnika Ticijana Komparića, nazočni su bili i naši najpoznatiji paraolimpijci plivači Ana Sršen, Mihovil Špranja, Marija Iveković, Milka Milinković, Dragan Rakić, Blaž Beljan i još desetak paraolimpijaca iz atletike, plivanja, stolnog tenisa, jahanja i odbojke.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara