Preostali srpski tenisači nastavljaju marširati u Wimbledonu

JANKO TIPSAREVIĆ i Jelena Janković, preostali srpski tenisači u Wimbledonu marširaju dalje. Jelena Janković je preživjela prijetnje Caroline Wozniacky i nakon tri seta žestoke borbe prošla u četvrto kolo. Nakon prvog seta u kome je lijepa Dankinja radila praktički što je htjela, izgledalo je da će prvi put u povijesti Wimbledona ostati bez prve tri nositeljice već u prvom tjednu.

No, Jelena Janković je našla snage i načina da se vrati u meč i pored ozljede koju je zaradila već na početku dvoboja. Wozniacky, juniorska šampionka iz Wimbledona 2006., nije uspjela zadržati tijekom cijelog meča visok nivo servisa u izuzetno agresivne igre sa zadnje crte, završilo je 2:6 6:4 6:2.

Srpska je tenisačica uspjela grčevito sačuvati breake u drugom setu, a u trećem je već na početku oduzela servis Dankinji i do kraja meca iskoristila iskustvo i raznovrsnost u igri. U narednom kolu Jankovićeva igra sa Tanasugam koja je svladala Eraković u tri seta.

"Carolina je odigrala odlično"

"Carolina je igrala odlično prvi set. Ja sam u tom setu bila loša, radila previše pogrešaka, a osim toga klizanje u prvom setu izazvalo je bol u koljenu pa sam i tome počela razmišljati. No, u nastavku sam se  prilagodila na njene udarce i uspjela sam joj oduzeti agresivnost", rekla je Janković.

Na pitanje je li iznenađena ispadanjem Ane Ivanović i Marije Šarapove, Jelena je odgovorila: "Iznenađena sam, naravno, ali je činjenica da najbolje rangirane igračice ovdje ne igraju u velikoj  formi na početku turnira. A ako ostanu i prežive onda njihova forma polako kreće prema gore. Nadam se da je to slučaj i sa mnom jer danas nisam igrala dobro", rekla je Jelena Ivanović.

Tipsarević odigrao sjajno

Janko Tipsarević je igrao ne dobro nego sjajno. U tri seta 7:6 7:6 i 6:3 je svladao favoriziranog Dimitrija Tursunova i tako potvrdio prošlogodišnji rezultat, plasman u četvrto kolo kada je izgubio od Juana Carlosa Ferrera u tri seta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara