Prijenosi Eura na otvorenom: Ljubitelji vatrenih grupnjaka će se znojiti po trgovima, kafićima i kornerima

ZAGREB je i za ovo nogometno prvenstvo najbolje pripremljen grad za praćenje utakmice na otvorenom.

Hrvatska reprezentacija kako u Austriji, tako će i u Hrvatskoj imati veliku podršku navijača. Vjerojatno nema puno onih koji neće gledati utakmice hrvatske reprezentacije. Što se tiče prijenosa na otvorenom, na velikim video zidovima, treba reći da naš glavni grad u tome prednjači i ovoga ljeta. Prijenosi će biti organizirani na nekoliko zagrebačkih lokacija te naravno u većini kafića u gradu. Ostali gradovi, izuzev Rijeke, nisu organizirali ništa specijalno te će se navijači morati ograničiti na brojne kafiće te Karlovačko korner koji neće biti cijelo vrijeme postavljen u svim gradovima.

Zagreb

U Zagrebu prijenosi utakmica hrvatske reprezentacije moći će se gledati na Trgu bana Jelačića te na jezeru Bundek gdje se nalazi Karlovačko korner. Na Bundeku će se čak moći gledati sve utakmice i to do samoga finala 29. lipnja. Svakodnevni nastupi raznih bendova te drugi popratni program sigurno će privući brojne navijače koji su željni gledanja utakmica u velikom društvu. Klub Tvornica također organizira prijenose, njihova je prednost klimatizirani prostor i ogroman ekran te after utakmica partyji koje će obilježiti zvuk "novog vala".

Split

Split za sada nije ništa organizirao u pogledu praćenja utakmica na otvorenom. Navijačima preostaju mnogobrojni kafići, od kojih u većini njih postoje televizori na kojima će se moći pratiti utakmice. Karlovačko korner će organizirati prijenos na Hajdukovom placu i to samo za utakmicu s Njemačkom 12. lipnja.

Rijeka

Navijači u Rijeci, Europsko prvenstvo na otvorenom će moći pratiti na Koblerovom trgu ali samo
kad bude igrala hrvatska reprezentacija, dakle 8., 12. i 16. lipnja. Organizatori ne mogu procijeniti
 koliko se navijača očekuje na trgu, a ljubitelji nogometa koji ne žele utakmice gledati na otvorenom, Euro će pratiti iz mnogobrojnih riječkih kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Osijek

Što se tiče Osijeka, gradska uprava na organizira nikakav program za prijenos utakmica hrvatske reprezentacije. Od većih okupljanja, izdvajamo Karlovačko korner na srednjoškolskom igralištu u Istarskoj 1. Tamo će se prenositi prva utakmica protiv Austrije u nedjelju. Navijače će zagrijavati Prva liga te Flashback. Ostali će morati potražiti svoje "mjesto pod suncem" u nekom od osječkih kafića ili u vlastitom aranžmanu.

Zadar

U galeriji Arsenal će biti organiziran prijenos utakmica, na dva video platna veličine tri puta dva metra i na središnjem zidnom projektoru. Utakmice hrvatske reprezentacije će pratiti i nastupi DJ-eva. Zadarski Arsenal (lučko skladište u doba Venecije) je zapravo gradski trg u zatvorenom prostoru koji je zamišljen kao središte javnog, kulturnog i zabavnog života. Ima 1800 kvadratnih metara prostora, što znači da ne može primiti velik broj navijača. Posljednji susret 16. lipnja protiv Poljske Zadrani će moći pratiti također u Karlovačko korneru i to na zadarskoj Rivi. Nastupit će Marijan Ban i Diktatori te Flashback.

Dubrovnik

Dubrovnik je i inače, barem što se starog grada tiče, pomalo skučen, pa je teško napraviti lokaciju na kojoj će biti prijenos na nekom velikom ekranu. Prema tome, Dubrovčanima preostaju hladovina i kafići.

M.Š/M.Pa.
Foto: Index, AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara