Prijeteće poruke švicarskom reprezentativcu

VEZNI igrač švicarske nogometne reprezentacije, Benjamin Huggel, kojeg Turci optužuju da je započeo tučnjavu u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon utakmice Turska - Švicarska, počeo je dobivati prijeteće poruke, te je zatražio policijsku zaštitu.

U svega nekoliko sati Huggel je na e-mail adresu svoje web stranice dobio više od 4.500 poruka od kojih su neke sadržavale prijeteće poruke za njega i obitelj.

"Nadam se da će počinitelji biti kažnjeni. Sretan sam što sam se uopće izvukao živ." - kazao je Huggel za njemački Bild. 

"Među porukama je bilo i nekoliko otvorenih prijetnji smrću. Sve smo prijavili policiji i ona sada istražuje cijelu slučaj." - kazao je Rolf Buser, zadužen za održavanje stranice igrača njemačkog bundesligaša, Eintracht Frankfurta.

Prema pisanju turskih medija, Huggel je nakon utakmice udario turskog pomoćnog trenera Mehmeta Ozdileka nakon čega je započeo "lov" na švicarske igrače. Gosti su tvrdili kako su ih u tunelu napali članovi osiguranja, turski pričuvni igrači, ali i policajci. Najgore je prošao branič Stephane Grichting koji je dobio jak udarac u prepone, te je morao biti prebačen u bolnicu.

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter najavio je oštre sankcije za Tursku zbog nemilih događaja. Blatter je čak zaprijetio da bi Turska mogla biti isključena iz sljedećeg kvalifikacijskog ciklusa pod okriljem FIFA-e ukoliko istraga pokaže da su navodi švicarskih predstavnika točni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara