Prosinečki: Idemo do kraja!

ČLAN stručnog stožera Robert Prosinečki uvjeren je da Hrvatska na Euru može otići jako daleko. "Žuti" ipak dodaje da je nogomet nepredvidljiv sport.

Teško je bilo sakriti emocije nakon jučerašnje velike pobjede hrvatske reprezentacije. Hladan nije ostao ni Robert Prosinečki.

"Utakmicu sam doživio kao i svi vi, kao svi koji vole Hrvatsku. Izvanredno smo odigrali jednu veliku utakmicu, Njemačka se zaista ne pobjeđuje svaki dan. Euforija u nogometu na žalost zna biti kobna, uostalom, mi niti nemamo vremena za euforiju. Nismo ovdje došli samo pobijediti Njemačku, došli smo napraviti puno veće stvari", kaže Prosinečki.

"Žuti" ima potpuno povjerenje u hrvatske igrače, vjeruje da mogu napraviti odličan rezultat u četvrtfinalu.

"Ako me poznajete, znate da sam veliki optimist u pogledu na ovu reprezentaciju. Kad kažem da smo spremni na velike, najveće stvari, ima onih koji kažu; Evo, žuti opet priča bezveze... Ali puno puta sam ponovio da imao reprezentaciju koja može igrati protiv svakoga. Kad se prođe skupina na Euru, u jednoj utakmici može se svašta dogoditi. Nikad se ne zna, nogomet je takav.", objašnjava Prosinečki.

Prosinečki: Hrvatska je jednostavno bila bolja od Njemačke

Jučer su naši reprezentativci nadtrčali Nijemce, što je bilo i pomalo iznenađujuće s obzirom na izdanje protiv Austrije.

"Mislim da smo mi trčali i protiv Austrije, trka nije naš problem. Odigrali smo sjajnu utakmicu, dobro smo stajali u svim segmentima, dečki su bili raspoloženi, a mi treneri pogodili smo s taktikom i sa savjetima. Njemačka je odlična ekipa, ali Hrvatska je ovaj put jednostavno bila bolja", analizira Robert Prosinečki.

"Pričali su da igramo s jednom špicom, da nismo dovoljno ofenzivni. Pokazalo da se da smo protiv Njemačke bili ofenzivniji nego u prošlim utakmicama. Sakrili smo im loptu, odigrali smo onako kako cijelo vrijeme igramo, onako kako Hrvatska jedino zna i mora igrati. To je forca i naš kvalitet. Dok držimo loptu i dominiramo, nećemo imati nikakvih problema. Prije dvije godine rekao sam da Hrvatska može biti prvak Europe i danas stojim iza tog mišljenja", pun optimizma završava Robert Prosinečki.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara