Pršo: Da me pozove najjači klub Premier lige, ostao bih u Rangersima

POD NASLOVOM "Vojnikova pjesma" u engleskom Sunday Heraldu objavljen je veliki intervju sa zvijezdom škotskog prvenstva i hrvatskim reprezentativcom Dadom Pršom. Pršo je, govoreći o protekloj SPL sezoni još jednom ponovio da ostaje s Rangersima.

"Po ugovoru, moram igrati još dvije godine, a i u klubu se osjećam vrlo dobro. To znači da ću ostati u klubu. Navijač sam Rangersa, i da najveći klub Premier lige pokuca na moja vrata i pozove me da dođem k njima ostao bih nezainteresiran." - rekao je Pršo te dodao, "Ja sam poput vojnika koji je odan svojoj vojsci i to je ono kako razmišljam o ostanku kod Rangersa."

Pršo je, pričajući o životu u Škotskoj, rekao kako je iznimno zadovoljan Glasgowom te da ga Škotska podsjeća na Hrvatsku u kojoj je za život počeo zarađivati kao auto-mehaničar.

"Svaki put kada otvorim vrata svoje kuće pomislim, volim ovaj grad. Čak i kad je kiša, oblačno i hladno, ja se i tada smijem. Potječem iz lijepog hrvatskog mjesta s prekrasnim plažama i puno sunčanih dana, ali Škotska ima neki poseban ugođaj." - kaže Pršo.

Dado je zahvalan svojoj supruzi Carol za koju kaže kako je veza s njom ključan faktor njegove uspješne karijere. "Ako čovjek uspije pronaći pravu ženu njegov život će se upotpuniti. Bez nje uvijek bi nešto nedostajalo." - objašnjava Pršo.

"Kada sam upoznao svoju suprugu bio sam kao pokošen. Prije toga sam bio običan momak koji se odrekao nogometa da bi radio kao auto-mehaničar. Dok sam bio mlađi ponašao sam se kao kauboj, ali nakon što smo se upoznali smekšao sam se i postao inspiriraniji." - dodao je Pršo.

Dado je s 18 godina napustio Hrvatsku, a budući da nije imao nogometnog iskustva u profi klubovima, te zbog lošeg poznavanja stranih jezika, kaže kako mu je odlazak bio prilično težak. Također, u Hrvatskoj su ga ratna zbivanja prisilila na odlazak van granica domovine.

"Tijekom rata nismo imali električne struje, plina ni vode. Možete misliti kako je život bio težak. Tako mi je odlazak u Francusku bio najbolja opcija, a danas kada vidim svoju ženu i djecu sam presretan." - kaže Dado.

"Zbog navijača bih volio ponovno osvojiti prvenstvo škotske. Za mene sezona ne bi bila dobra ukoliko bismo osvojili Ligu prvaka a ne i škotsko prvenstvo, tako da će mi prioritet uvijek biti domaće natjecanje." - zaključio je Pršo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara