Pršo: Dinamo zna kako treba pobijediti

DADO PRŠO posljednje je tri pripremne utakmice Glasgow Rangersa pauzirao. Jedan od najboljih hrvatskih reprezentativaca propustio je i utakmicu protiv Borussije Moncengladbach, no nakon sve glasnijih nagađanja da se radi o ozljedi, Pršo smiruje tenzije i objašnjava da je došlo do "zamora" materijala, te da se vrlo brzo vraća u momčad.

"Problem se pojavio u tome što sam prejako ušao u pripreme nakon poduže relaksirajuće ljetne stanke. Trener nas je odmah "nagario", žestoko se vježbalo, bilo je previše jakih sprinteva. Kad sam čuo da protiv Dinama treba igrati na "plastici" prožeo me užas. Molio sam da me ni slučajno ne daju na takvo igralište." - izjavio je Pršo novinaru Sportskih novosti.

Nakon što mu je oteklo koljeno, Pršo se konzultirao s liječnikom Rangersa i liječnikom hrvatske reprezentacije koji su se usuglasili da mu je potreban odmor kao i polaganiji ulazak u sezonu.

"Dobra prošla sezona donijela mi je kod navijača određeni kredit, pa ovoga časa zbog mojih izbivanja prevladava zabrinutost. No, ja kredite nikad nisam volio, jedino što volim, i zbog čega igram, jest dokazivanje u svakoj sezoni i svakoj utakmici. Meni je iskustvo, koje je baš poput vremena, jedini pošteni sudac, odavno pokazalo da i najveći krediti uglavnom traju do prve pogreške. Moje geslo da onaj koji život ne shvati kao svakodnevno dokazivanje ništa neće uspjeti postići. To me i drži." - objasnio je kako se nosi s činjenicom da ga škotski navijači smatraju najboljim igračem Rangersa.

Pršo će prvu utakmicu nakon kraćeg izbivanja odigrati u utorak, a o prijateljskoj utakmici s Brazilom, koja će se održati u Splitu 17. kolovoza, kaže: "To je povijesna utakmica za Hrvatsku, s Brazilom netko igra samo jednom, a većina niti jednom. Za Brazil ću biti potpuno spreman, jer dvoboj s Ronaldinhom i reprezentacijom koja igra samo nogomet i ništa osim nogometa ne bih volio propustiti ni za što"

Naš najbolji napadač je dodao da ga više zanimaju utakmice s Islandom i Maltom, jer kako kaže: "Hrvatska u Njemačku mora otići".

"Ovogodišnji Rangersi su bolji nego prošlosezonski, mogli bi biti bolji u Ligi Prvaka" - rekao je napadač škotske momčadi, a o Dinamu, od kojeg je njegova momčad izgubila u prijateljskoj utakmici, kratko je dodao: "Dinamo ima vrlo zanimljivu momčad. Modri su kompaktni, čvrsti i znaju igrati. No, što je najbitnije, znaju i kako treba pobijediti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara