Pršo, Rapaić i Šimić o Francuzima

Pršo, Rapaić i Šimić o Francuzima

DOK Milan Rapaić tvrdi da utakmica s Francuzima ne znači baš ništa, Dado Pršo misli kako je sve bitno bez obzira na okolnosti. Dario Šimić pita se zašto Francuzima ne bi pomrsili račune.

Šimić nije dugo bio u prvom planu kod Barića, no čini se da je protiv Švicaraca zaslužio mjesto u prvoj postavi, iako je Barić navodno prigovarao novinarima koji su hvalili Šimićevu igru.

Posljednjih dana upravo je njegova ozljeda zadavala najveće brige hrvatskom izborniku. Branič Milana dobio je neugodan udarac u prednju ložu, no hematom je razbijen i Dario će konkurirati za sastav koji će nastupiti u dvoboju protiv Francuske.

Šimić smatra kako je na tehničko-taktičkom planu francuska reprezentacija najbolja na svijetu, no dodaje da joj se Hrvatska mora suprotstaviti bez kalkulacija, pišu Sportske novosti.

"Očekivati pobjedu protiv Francuske nije realno, međutim to ne znači da ćemo se predati," kazao je Šimić, te dodao: "Francuzi igraju predvidivom 4-4-2 formacijom, no njihov sastav obiluje nepredvidivim igračima. Zidane, Henry i Trezeguet su fantastični igrači, koje je gotovo nemoguće čuvati".

"Nadam se da su uistinu umorni, u toj domeni nazirem priliku za nas. Siguran sam da nećemo podbaciti, što ne znači da ćemo uspjeti", rekao je bivši hrvatski kapetan i dodao da se Francuskoj može suprotstaviti pametnom igrom iako je ona najbolja momčad današnjice.

"Ne treba se štedjeti protiv Francuza, bez obzira što će najvjerojatnije presuditi susret s Engleskom. Moramo igrati maksimalno ozbiljno i pokušati izvući što bolji rezultat," zaključio je Šimić.

Miki Rapaić navodno je bio nezadovoljan činjenicom da nije bio u početnoj 11-orki protiv Švicarca, no prema tvrdnjama u Sportskim novostima nervozu i nezadovoljstvo kod Mikija stvarali su neki njegovi prijatelji i poznanici koji su smatrali da je on trebao započeti susret.

Mediji su brujali o tome da je Rapaić nakon utakmice bio ljut zato što nije igrao, no nogometaš to demantira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što sad pričati o tome? Kako sam primio Barićevu odluku? Kao igrač, a kako bih drugačije? Ovdje nas je 23, svi želimo igrati." – rekao je Miki i dodao: "Ne, nisam uopće bio ljut. Nisam imao što kazati, sve smo rekli na utakmici. Makar, na kraju je ispalo da bi bilo potpuno isto, opet moramo odlučiti s Englezima. Kako se odvijaju stvari, jedino pobjeda nad Engleskom nas gura u drugi krug.".

Iako Rapaić smatra da je utakmica protiv Francuske nebitna, rekao je kako se Hrvatska protiv Francuza ne smije braniti jer tada neće biti nikakve šanse za eventualni remi, a kamoli pobjedu.

"No, ne treba se zavaravati", rekao je, "Francuska je ipak najbolja na svijetu".

Hrvatski napadač Dado Pršo uvjeren je kako povoljan rezultat protiv Francuza uopće nije upitan, a utakmica između Francuza i Engleska ničim ga nije impresionirala.

Dok neki smatraju da susret protiv Francuza nije tako bitan kao onaj posljednji, protiv Engleza, Pršo je izjavio: "Ne bih se složio. Uvijek je sve bitno. Ako Francuze možemo zeznuti, zašto propustiti takvu priliku".

Bivši igrač francuskog prvoligaša Monaca, novi član škotskog Glasgow Rangersa rekao je kako bi mu pobjeda nad Francuskom bila jedna od najvećih sportskih satisfakcija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara