Pršo: Reprezentacija mi je svetinja

NAJBOLJI hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih igrača škotskog Glasgow Rangersa razočaran je što ga klub neće pustiti na prijateljski susret s Austrijom. Naime, Rangersi 2. ožujka igraju prvenstveni susret s Heartsom, pa ne namjeravaju pustiti Pršu u reprezentaciju.

U razgovoru za Sportske novosti Pršo je kazao kako mu je krivo zbog toga, jer mu je reprezentacija svetinja.

"Godinama sam sanjao kockasti dres i stoga mi je žao svakog nastupa koji propustim" - komentirao je Pršo dodajući kako za Island i Maltu neće biti nikakvih problema.

"Dolazim i ne treba biti zabrinut, pobjeđujemo" - siguran je Pršo.

U Hrvatskom nogometnom savezu nisu se pomirili s činjenicom da Rangersi ne puštaju Pršu, pa su i pismenim putem pokušali ishoditi Pršino puštanje. Iz Rusanove je u Glasgow poslan fax u kojem se navodi kako je Hrvatska triput Pršu davala na dispoziciju klubu u službenim rokovima za utakmice reprezentacije. Zato mole Škote da puste Pršu koji je jako bitna karika u hrvatskoj momčadi kako bi se što bolje uigrao sa suigračima uoči utakmica s Islandom i Maltom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, teško da će Škoti pustiti Pršu, jer im je susret s Heartsom jako bitan.

Inače, Pršo je oduševljen svime u Glasgowu. Pogotovo nakon pobjede nad najvećim suparnikom Celticom. Kazao je kako se ništa ne može usporediti s derbijem Rangersa i Celtica, te da su to utakmice za koje se isplati živjeti.

"Prije polaska na utakmicu u Glasgowu je bilo ludo. Podrška je dolazila sa svih strana. Vidio sam navijača koji na sebi nije imao ništa osim Rangersovih gaćica. Ludilo koje se jasno zrcalilo ispred stadiona nastavilo se na stadionu. Pjesma se orila od prve do posljednje minute. Nije bilo niti sekunde stanke. Nogometni ambijent u Škotskoj zaista je poseban i sada potpuno shvaćam zanos, katkad i fanatizam, koji Škote nosi u svakoj utakmici. U škotskom ambijentu nogomet je pitanje časti, gotovo pitanje života." - oduševljeno je Pršo za SN prokomentirao događaje uoči velikog derbija koji je bio odigran u subotu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara