Prvi poraz Čvorovića

POSLJE jednog dana odmora tradicionalni velemajstorski šahovski turnir "Salona 2003" nastavljen je u splitskom hotelu "Marjan".

U 6. kolu splitski međunarodni majstor i novinar Slobodne Dalmacije Dražen Čvorović pretrpio je prvi poraz i doveo je u pitanje ispunjavanje visoke velemajstorske norme. U partiji s Vladom Kovačevićem dugo je imao malu prednost ali je u dalekoj završnici napravio nekoliko grešaka i pružio priliku crnom da na efektan način zabilježi pobjedu. Iznenađenje kola je lijepa pobjeda Ruskinje Katarine Kovaljevske nad velemajstorom Emirom Dizdarevićem. Glavni favoriti Rus Andrej Šarijazdanov na poučan je način nadigrao mladog Antu Šarića, a istaknuo se i poletarac Ante Brkić pobjedom nad spličaninom Ivicom Armandom. Ognjen Cvitan i Bojan Kurajica prijateljski su remizirali.

Rezultati 6. kola: Šarić-Šarijazdanov 0:1, Cvitan-Kurajica remi, Čvorović-Kovačević 0:1, Brkić-Armanda 1:0 i Kovaljevska- Dizdarević 1:0.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak na ljestvici: Šarijazdanov i Čvorović po 4,5 boda, Kovačević 4, Cvitan, Kurajica, Kovaljevska i Brkić 3, Dizdarević 2,5, Armanda i Šarić po 1 bod.

(Hina) vkov dl

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara