PULA: HRVATSKI BOKSAČI ZAPOČELI PRIPREME ZA EP

Nakon što su hrvatski boksački reprezentativci proteklih dana odradili posljednje pripremne nastupe uoči Europskog prvenstva, te sudjelovali na turnirima u Debrecenu i u Beogradu, danas su se okupili u Puli i pod vodstvom izbornika Pere Tadića krenuli s pripremama za predstojeće prvenstvo Europe koji će se od 19. veljače do 1. ožujka održati u Puli.

Trenutačno se u Puli na pripremama nalazi dvanaest boksača i to Bajrami, Matković, Veočić, Pereković, Bačurin, Renato i Goran Stojanović, Palić, Bilić, Đipalo, Barjektarević i Ahmeti dok će se njima za nekoliko dana priključiti Katalinić, Jalušić i Bolonić. Prema zamislima izbornika Pere Tadića hrvatski boksači će prvih petnaestak dana trenirati tri puta dnevno, ujutro će odraditi kondicijski trening s trenerom Sinišom Ivankovićem, potom u boksačkoj dvorani Doma sportova gdje će naglasak biti stavljen na tehniku i sinhronizaciju pokreta, dok će se u večernjim satima održati boksački trening s jakim intenzitetom i sa sparing partnerima.

"Kako stvari stoje slovački boksači koji će sudjelovati na Europskom prvenstvu stižu u Pulu dva tjedna prije prvenstva tako da ćemo odraditi nekoliko treninga s njima a bit ćemo jedni drugima dobri sparing partneri",kazao je Pero Tadić kojemu će tijekom priprema pomagati Drago Mijić, Stjepan Bačurin, Milovan Rađan, Dorijan Čalić, te Boško Grubišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o predstojećem Europskom prvenstvu on je ustvrdio kako je konkurencija iznimno jaka u svim kategorijama ali kako bi uz dobar ždrijeb dvojica hrvatskih boksača mogla do medalje i time izboriti nastup na Olimpijskim igrama.

"Dobar ždrijeb znači izbjeći boksače iz Turske i Rusije koji su vrlo jaki i čije zemlje imaju svoje predstavnike u euroopskim i svjetskim boksačkim asocijacijama što je ponekad bilo presudno", naglasio je izbornik Pero Tadić. Dodao je kako su uvjeti u Puli izvrsni, izrazivši pritom nadu kako će se hrvatski boksači u "dobrom svijetlu" predstaviti pulskoj publici. Konačan sastav hrvatske reprezentacije, prema svemu sudeći, bit će poznat desetak dana prije početka natjecanja.

(Hina) dspo rš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara