PULA: I DALJE NEIZVJESNA BUDUĆNOST KOŠARKAŠA "ISTRE"

Budućnost košarkaškog kluba "Istra" nakon izbacivanja iz Prve ožujsko lige i dalje je neizvjesna. Upravo iz tog razloga s velikim su nestrpljenjem ljubitelji košarke u Puli i cijeloj Istri očekivali ishod današnjeg sastanka u Zagrebu između predstavnika Hrvatskog košarkaškog saveza i pulske Istre u pokušaju da se pulska košarka ponovno vrati među prvoligaše. L

Međutim, prema riječima predsjednika pulske Istre Roberta Brgića nakon tri sata razgovora u kojima su uz povjerenika lige Josipa Bilića i tajnika HKS-a Željka Drakšića sudjelovali i saborski zastupnici iz Istre Anton Peruško i Valter Poropat te čelnici kluba pronađeno je solomunsko riješenje. Naime, odlučeno je da se iznađe formalno-pravni način da se odluka o izbacivanju Istre iz Prve lige preinači, iako odluka povjerenika lige i dalje ostaje na snazi te će o njoj u ponedjeljak raspravljati Upravni odbor HKS-a.

"Nada posljednja umire i mi nećemo tako lako odustati od naše namjere da se odluka u konačnici ipak promjeni i ublaži. Bojim se da su šanse jako male, no ako zatreba izvršit ćemo i politički pritisak za što smo već dobili potporu" - izvjestio je novinare predsjednik Istre Robert Brgić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, povjerenik lige Josip Bilić donio je ovu drastičnu kaznu protiv pulskog kluba nakon što su Puljani u posljednjoj prvenstvenoj utakmici u Slavonskom brodu nastupili s kadetom Pavlovićem koji očito nije imao ispravnu dokumentaciju. Njegov nastup se u konačnici pokazao neregularnim po pravilniku HKS-a a što je Puljanima značilo izbacivanje iz lige jer im je to bila druga slična opomena. Naime, nedavno klub nije otputovao u Sinj zbog nesređene financijske situacije u klubu.

(Hina) dspo ad

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara