Pušteno stotinjak Dinamovih navijača uhićenih nakon divljanja po Pragu

Pušteno stotinjak Dinamovih navijača uhićenih nakon divljanja po Pragu

STOTINJAK Dinamovih navijača koji su uhićeni jučer nakon divljanja po Pragu uoči utakmice zagrebačkog Dinama i praške Sparte,  jutros su pušteni na slobodu, saznaje se u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Prema saznanjima hrvatskog veleposlanstva u Pragu, nakon izgreda u središtu Praga uoči utakmice, češka policija je okružila oko 250 navijača, a u pritvoru ih je zadržano stotinjak najagresivnijih. Uhićeni navijači bi mogli dobiti mjere izgona iz Češke i prateće prekršajne kazne.

Češki mediji su sinoć javljali o čak 300 uhićenih navijača te su, prema glasnogovorniku hrvatskog veleposlanstva u Pragu, situaciju prikazivali dramatičnijom nego što je bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Navijači su policiju počeli napadati taman kad su se spremali krenuti na stadion. Letjele su boce, a jedan je policajac lakše ozlijeđen kad se porezao na staklo", objasnila je glasnogovornica policije Iva Knolova te je dodala da su se sukobi oko 19 sati napokon smirili, a mirniji navijači su produžili prema stadionu.

Neki su češki mediji javili kako je ozlijeđeni policajac ranjen nožem. Češka policija blokirala je dio trga, oko gradske vijećnice, na kojem je došlo do sukoba, a u borbi protiv huligana morali su koristiti i suzavac. Posljednja agresivnija skupina Dinamovih navijača napokon je privedena tek u 20:15, kad je utakmica već počela. Do kraja sukoba ukupno je ozlijeđeno osam policajaca.

D.M.
Foto: novinky.cz/AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara