"Čelnici Juvea zaslužili su nagradu, a ne sudski proces; oni su ujedinili nogometnu Italiju"

PAULO TROFINO, odvjetnik bivšeg glavnog direktora Juventusa, Luciana Moggija, rekao je na sudu da su njegov klijent i izvršni direktor Juventusa, Antonio Giraudo, umjesto sudskog procesa zavrijedili nagradu.

Prema njegovom mišljenju Moggi i Giraudo su pomogli talijanskoj reprezentaciji da se kvalificira za finalni okršaj s Francuzima na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. On je pred sucima oslikao stanje u talijanskom nogometu "mračnim i jezovitim jer je nezakonito ponašanje u njemu toliko rasprostranjeno da se smatra legalnim".

"Moggi i Giraudo su" - kazao je Trofino - "potresli talijanski nogomet, ali kad u nedjelju Azzurri istrče na teren protiv Tricolora, svaki talijanski gledatelj TV prijenosa moći će se uvjeriti da je više od trećine talijanskih reprezentativaca bilo angažirano od optuženih Juventusovih direktora. Vidjet će i izbornika Marcella Lippija, koji je do prije koju godinu vodio Juventus. Oni su ujedinili nogometnu Italiju i učinili je jakom na ovom SP-u."

Skandal koji je izbio na javu u svibnju kad su objavljeni transkripti telefonskih razgovora Moggija i Girauda s čelnicima Talijanskog NS-a i povjernikom za suce, ne tereti samo Juventus nego i Milan, Lazio i Fiorentinu. No tužitelj smatra da je Juventusov grijeh najveći i traži za nj da bude bačen u treću ligu s minus bodovima, dok za tri ostala kluba traži preseljenje u II. ligu i oduzimanje bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tofino je, pak, najavio da će, ukoliko se Juventusu dokaže krivnja, tražiti njegovo preseljenje u II. ligu.

Sudska rasprava odgođena je do ponedjeljka, dan poslije završetka SP-a 2006. Evenutalne žalbe moraju biti podnijete do 27. srpnja, kad je zadnji rok za Talijanski NS da dostavi UEFA-i popis svojih klubova koji će se sljedeće sezone natjecati u Ligi prvaka i Kupu UEFA.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara