Rak: Niko Kranjčar je vrhunski profesionalac; do proljeća će biti u idealnom stanju

Rak: Niko Kranjčar je vrhunski profesionalac; do proljeća će biti u idealnom stanju

NOVI kondicijski trener Dinama, Miljenko Rak, po prvi je puta progovorio o konkretnim planovima za poboljšanje fizičke spreme Dinamovih igrača, a naročito kapetana Nike Kranjčara.

Miljenko Rak je uz Otta Barića najnovije stručno pojačanje Dinama, a njegov zadatak  biti će dovesti igrače "plavih" u vrhunsku fizičku formu.

Kako pravi profesionalac, Rak nije mogao odgovoriti na pitanje novinara Sportskih novosti u kakvom je stanju zatekao igrače Dinama, budući da je na novoj dužnosti tek pet dana. No, naglasio je kako dobro zna što mu je činiti.

"Moramo povećati fleksibilnost, ojačati mišićne skupine da se smanji rizik od ozljeda, treba povećati startnu reakciju i brzinu, koordinaciju, motoriku i sustavno razvijati kapacitete." – kazao je Rak, pa dodao kako garantira da će već nakon godinu ili dvije, a definitivno nakon 3 ili 4 godine, igrači Dinama biti "spremni na najvišoj europskoj razini".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje o fizičkoj spremi Nike Kranjčara, za kojeg se ne sjećamo kad je zadnji put odigrao svih 90 minuta utakmice u Dinamu ili reprezentaciji, Rak je odgovorio: "Moj tim stručnjaka možemo mu pomoći izuzetno mnogo. Niko je vrhunski profesionalac i siguran sam da može doći u mnogo bolje stanje negoli je sad."

"Neću kazati da je sad u lošem stanju, ali na proljeće će biti u idealnom." – kazao je Rak, da bi potom analizirao trenutno stanje mladog reprezentativca: "Kao stručnjak za tjelesnu pripremu, mogu kazati da Niko ima osnovnu brzinu, koordinaciju, eksplozivan je, zato je pravi nogometaš. Uistinu, startna reakcija i eksplozivna snaga su mu izvanredne."

Kapetanu Dinama zamjera se višak tjelesne mase, s čim se složio i Rak, iako to nije eksplicitno potvrdio.

"Treba popraviti aerobne kapacitete i anaerobnu moć, malo smanjiti masnoću. To je najlakše. Najteže je popraviti ono što Niko ima dobro i to je njegova velika prednost. Za mjesec i pol očekujem poboljšanje od 3 do 5 posto, a nakon zimskih priprema, na proljeće će sve biti u najboljem redu." – zaključio je Rak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara