Rakitić poručio iz Seville: Vjerujte Magathu!

Foto: AFP

NEOČEKIVANU podršku svom bivšem treneru Felixu Magathu iz Seville je odaslao Ivan Rakitić.

Rakitić je tek nedavno Gelsenkirchen zamijenio Sevillom nakon što je, barem su tako pisali njemački mediji, ušao u konfliktnu situaciju sa tadašnjim trenerom. Magath mu je zamjerao neodlučnost oko produljenja ugovora, no, kako se može vidjeti iz Rakitićevog razgovora za Spox.com, hrvatski reprezentativac njemu ne zamjera ništa. Štoviše, daje mu podršku u radu i savjetuje Schalkeu da ga zadrži na klupi.

"Magath je sjajan trener, trebalo bi mu se više vjerovati. Sam je u nekoliko navrata znao istaknuti da će biti potrebno neko vrijeme kako bi se svi uklopili u novu strukturu kluba", napominje Rakitić.

Inače, Magathu posao "visi" zbog trenutačno tek desetog mjesta bundesligaške ljestvice. Klub je u njegovoj prvoj sezoni na Schalkeovoj klupi bio drugoplasiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije sve u najboljem redu, ali Schalke je u finalu DFB-Pokala i četvrtfinalu Lige prvaka. Moguće je da će klub osvojiti trofej, možda i Superkup i igrati polufinale LP-a. Unatoč trenutačnom položaju na bundesligaškoj ljestvici sezona nije loša, dapače, vrlo je dobra."

O radu pod Magathovim vodstvom Rakitić je kazao:

"On ima svoje metode rada, drugačiji je od ostalih trenera. Tko prati njegov put može samo profitirati. Ja sam pod njegovim vodstvom stekao iskustvo, pomogao mi je. "

"Mogu shvatiti zašto je vršio pritisak na mene da dovoljno rano produljim ugovor. Morao je to napraviti kako bi razjasnio i situaciju oko mojeg nasljednika. Ukazao se interes Seville i mogućnost igranja ondje bila je odlučujuća u mojoj odluci. Bilo mi je teško napustiti Schalke. Šteta, volio bih da sam nastavio raditi s njime."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara