Rangersi zbog Prše sa zebnjom prate hrvatske reprezentativne utakmice

SUBOTNJI gol Dade Prše podigao je hrvatskog reprezentativca još jednu stepenicu više prema vrhu škotskog nogometa. Iako je gol zabio na utakmici škotskog prvenstva, Pršo je od sjevera do juga Europe hvaljen kao rijetko koji hrvatski igrač.

Posebnu težinu Pršinom statusu daje i prošlotjedni nesporazum s izbornikom Kranjčarom koji je nakon razgovora s izaslanstvom HNS-a riješen. Prši pozadinu drži i čelništvo škotskog kluba Glasgow Rangers čiji se menadžer Alex McLeish nada kako će Dado uspješno i do kraja odigrati predstojeću sezonu škotskog prvenstva.

Britanski list The Herald u podužem članku se osvrnuo na posljednje događaje oko Prše, a kako dnevnik piše, Dadin zgoditak na Ibroxu još jednom je pokazao koliko je on zapravo bitan igrač, kako za Rangerse tako i za hrvatsku reprezentaciju.

Liječnički tim hrvatske nogometne reprezentacije inzistirao je na utvrđivanju stanja Pršinog koljena, zbog kojega je i došlo do nesporazuma na liniji Pršo - Kranjčar, međutim, prema prikupljenim podacima, status je nepromijenjen, piše The Herald.

Pršo je koljeno operirao prije tri godine, i ozljeda koju od tada vuče potencijalno je opasna za njegovu profesionalnu karijeru. Zbog toga Rangersi, kojima je Pršo najvažniji igrač u momčadi, nisu željeli pustiti Dadu na prijateljsku utakmicu s Brazilom. Rangersi naime nisu željeli riskirati mogućnost ozljede, a tako i gubitak najboljeg igrača u momčadi.

Iako je hrvatski izbornik Kranjčar kategoričan u stavu da je Dado trebao pratiti utakmicu, pa makar s tribine, treba napomenuti kako je opravdanost škotskih strahovanja dodatno pojačana teškom ozlijedom Ivice Olića koji će zbog loma prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena šest mjeseci izbivati s travnjaka.

Na pregledu rentgenskih snimki Pršinog koljena u posljednjih 12 mjeseci nema promjena, što je dobro, međutim, stara ozljeda krije opasnost od težeg ozljeđivanja zbog čega Rangersi Dadu ne daju na vlastite prijateljske i revijalne utakmice, a prošlog su tjedna isto to učinili i našoj reprezentaciji.

Iako se Dado nije izvlačio na čelništvo Rangersa, očito je da je Uprava s Ibroxa odlučila kako nije pametno pustiti Dadu na Poljud. Zbog toga se ne možemo oteti dojmu da će budući Dadini reprezentativni nastupi biti od strane škotskih Rangersa praćeni sa zebnjom.

The Herald navodi da je Cico prošlog tjedna zaprijetio kako će Pršo vjerojatno izostati s budućih popisa reprezentativaca, međutim, nakon posjeta HNS-ove delegacije Glasgowu, stvar je riješena i Pršo će i dalje nositi dres Vatrenih. Pitanje je hoće li izbornik Kranjčar moći lako prijeći preko toga što "nije po njegovom", i što Pršo i dalje igra za reprezentaciju, protivno njegovoj prošlotjednoj izjavi.

Nadamo se da se neće opet ponoviti sukob ega kao u slučaju Bišćan, a takav bi rasplet bio osobito nepovoljan zbog izostanka Ivice Olića, s kojim je Pršo činio udarnu snagu reprezentacije.

Treba spomenuti i kako je našim reprezentativcima Klasniću i Balabanu protekli vikend bio uspješan u Werderu odnosno Bruggeu, što nije slučaj s nacionalnim nastupima.

Zbog toga izbornik Kranjčar ne bi trebao olako odbaciti Pršu, a sve zato da se u završnici kvalifikacija ne dogodi ono što nikome ne odgovara, izostanak Hrvatske sa Svjetskog prvenstva 2006.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara