Rat Nikea i Pume: Carlu Lewisu zabranjeno komentirati Boltov uspjeh

CARL LEWIS najveći atletičar 20. stoljeća u izboru Međunarodnog olimpijskog odbora iz 1999., a ujedno, po Sports Illustratedu, olimpijac stoljeća, odbio je govoriti o Usainu Boltu.

Navodno nije riječ zbog tuge što je jamajčanski sprinter ponovio ono što je do sada samo Lewisu pošlo za rukom 1984. godine (slavio na “stotki” i dvostruko dužoj dionici na istim Igrama), a bez riječi ga nije ostavilo niti Boltovo postignuće.

Razlog je, tvrdi Lewis, to što Bolt nosi obuću drugog sponzora. "On je Pumin, ne mogu ništa reći",  kazao je Nikeov maneken Carl Lewis i objasnio: "Neki dan sam nešto rekao i ljudi iz Nikea nisu bili sretni zbog toga. "

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O utrci na 200 metara legendarni američki sprinter i skakač u dalj samo je rekao: "Drago mi je što smo osvojili srebro i broncu. "

Istrčavši utrku kao četvrti i peti Shawn Crawford i Walter Dix, podsjetimo, okoristili su se diskvalifikacijom bolje plasiranih Churandyja Martine i Wallacea Spearmona i ovjenčali se olimpijskim medaljama. Inače, Crawford i Dix nastupaju u odjelima Nikea.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara