Ratoborni Romini tifozi ne putuju u Manchester

PRED večerašnji revanš četrvrtfinala Lige prvaka između Manchester Uniteda i Rome (1-2 prva utakmica) vlada prilično napeta atmosfera. Navijači Manchestera su još uvijek pod dojmom (i fizički i psihički) nemilosrdne intervencije talijanskih policajaca na tribinama Olimpica za vrijeme prvog susreta prošlog utorka. 

Nezavisno udruženje Manchesterovih navijača u potpunosti podržava i Sir Alexa Fergusona koji pred utakmicu  traži od svojih navijača da ne podlegnu atmosferi revanša na prošlotjedna događanja u Rimu.

U službenom priopćenju kao glavni se krivac rimskih incidenata slovi najratoborniji dio ultrasa koji sigurno neće doputovati na uzvrat.

"Na Old Trafford dolaze navijači Rome istog profila kao što su bili Machesterovi navijači u Rimu. Osim toga poznato je da ultraški huligani ne mogu putovati izvan granica Italij." - kaže se na web stranici udruženja navijača Manchester Uniteda .

Inače, sve što se događalo u Rimu režirao je najagresivniji dio ultrasa, koji su već u pretprodaji karata u Rimu svojim kanalima kontrolirali tko će dobiti ulaznice a tko ne. 

U Romi tvrde da će se njihovi tifozi ponašati kao najveći dio njihovih simpatizera, kulturno i sportski. Za njih su u Manchesteru već odredili 3800 karata i mjesta na tribinama koja će biti potpuno izolirana.

M.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara